Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Засідання виконавчого комітету: квітень 2024 року

Дата: 01.05.2024 08:42
Кількість переглядів: 71

Фото без описуЗасідання виконавчого комітету Бобринецької міської ради

30 квітня провів міський голова Бобринця Леонід Кравченко за участі 13 членів виконкому, секретаря міської ради Світлани Торіної, першого заступника міського голови Валентина Музики, заступників міського голови Наталії Яворської, Євгенія Кулика, начальників відділів міськради.

Традиційно вшанували хвилиною мовчання загиблих під час збройної агресії рф проти України військовослужбовців та цивільних громадян.

На порядок денний було винесено 39 питань: по усіх питаннях прийняті рішення.

Схвалено рішення про внесення змін до «Комплексної програми цільового забезпечення призову громадян України на строкову військову службу, за контрактом, на навчальні збори, з питань мобілізації, приписки юнаків до призовної дільниці та підтримки територіальної оборони на 2022-2025 роки» (доповідала Марина Кочубей, начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інвестицій Бобринецької міської ради).

Схвалено рішення «Про затвердження Програми розвитку рибного господарства Бобринецької міської територіальної громади на 2024-2029 роки» (доповідач Руслан Горбенко, начальник відділу земельних ресурсів).

Члени виконкому схвалили рішення про надання підтримки КНП «Бобринецька лікарня» щодо виділення з бюджету громади коштів на медичне дообстеження кандидатів на вступ до вищих військових навчальних закладів та закладів системи МНС.

Схвалено рішення про внесення змін до фінансових планів комунальних підприємств «Міськводоканал» та «Комунальник» (щодо фінансової підтримки підприємств, зокрема для придбання запасних частин, водяного насоса, на заробітну плату).

Розглянуто та схвалено внесення змін до рішення Бобринецької міської ради від 21 грудня 2023 року "Про бюджет Бобринецької міської територіальної громади на 2024-й рік" (доповідала начальник фінансового управління Анжела Степанова).

(Доповідь буде надруковано після розгляду та схвалення рішення на сесії міської ради).

Члени виконавчого комітету внесли зміни у персональний склад комісії ТЕБ та НС (у зв’язку з нещодавньою зміною керівника відділу поліції) та у персональний склад опікунської ради при виконавчому комітеті Бобринецької міської ради.

Надано дозвіл на розміщення зовнішньої реклами у зв’язку із закінченням строку попереднього договору (на укладання нового договору).

Частина питань, по яких доповідала заступник міського голови Наталія Яворська, стосувалися: зміни підстав надання статусу дитини, позбавленої батьківського піклування; затвердження висновку органу опіки та піклування Бобринецької міської ради; надання дозволу органу опіки та піклування; надання статусу дитині, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

Члени виконавчого комітету заслухали доповідь заступника міського голови Євгенія Кулика щодо створення Алеї слави на кладовищі в мікрорайоні «Ковалівка».

Мова йде про документацію (Положення, журнал, схему поховань, облаштування, догляд місць поховання військовослужбовців ЗСУ, загиблих і померлих внаслідок збройної агресії рф після 22 лютого 2022 року).

Щодо художнього оформлення Алеї слави відбудеться громадське обговорення (насамперед з рідними загиблих героїв).

Надано дозволи на видалення дерев (Бобринецькому аграрному фаховому коледжу та двом жителям міста), в одному випадку відмовлено, оскільки горіх знаходиться за 10 метрів від житлового будинку і не становить на даний час загрози здоров»ю та життю людей, насадження відповідає державним будівельним нормам.

Надано дозвіл жительці Бобринця на виконання земельних робіт (риття траншеї для водогону).

П’ять питань стосувалися припинення піклування над особами (з різних причин); два питання – доцільності призначення опікунів.

Погоджено проведення вистави на території громади – з дотриманням організаторами усіх вимог під час дії воєнного стану.

Надано дозвіл (за умови дотримання технічних, пожежних, санітарних норм) на розміщення атракціонів у парку ім. Кропивницького.

Виконавчий комітет схвалив надання одноразової матеріальної допомоги з бюджету громади жителям:

- двом військовослужбовцям ЗСУ через поранення –

по 5 тис. грн.;

- двом жителям через тяжке захворювання – по 5 тис. грн.;

- двом жителям громади через складні життєві обставини на поховання рідних і близьких – по 3 тис. грн;

- члену сім’ї загиблого військовослужбовця ЗСУ – 10 000 грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь