Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Засідання виконавчого комітету: березень 2024 року

Дата: 01.04.2024 16:30
Кількість переглядів: 210

26 березня відбулося засідання виконавчого комітету Бобринецької міської ради, яке провів міський голова Бобринця Леонід Кравченко.

Участь у засіданні взяли члени виконавчого комітету, секретар міської ради Світлана Торіна, перший заступник голови міської ради Валентин Музика, заступники голови міської ради Наталія Яворська, Євгеній Кулик, начальники відділів, представники (доповідачі по питаннях) комунальних підприємств міської ради.

Традиційно учасники засідання вшанували хвилиною мовчання пам’ять військових та цивільних громадян, загиблих під час збройної агресії рф проти України.

До переліку питань порядку денного було внесено три питання, два з яких стосувалися надання матеріальної допомоги пораненим військовослужбовцям ЗСУ. Загалом розглянуто 46 питань.

Затверджено звіти про виконання фінансових планів за

2023-й рік комунальних підприємств «Комунальник» та «Міськводоканал» (доповідачі А. Адаменко, економіст КП «Комунальник», Л. Молчан, економіст КП «Міськводоканал»).

Схвалено проєкт рішення Бобринецької міської ради «Про внесення змін до Програми відшкодування компенсації за перевезення пільгових категорій громадян залізничним транспортом, які проживають на території Бобринецької міської територіальної громади на 2021-2025 роки» (доповідач І. Харчевна, начальник відділу соціального захисту та охорони здоров’я населення міської ради).

Мова йде про відшкодування залізниці в сумі 23 тис. 85 грн.

Розглянуто та схвалено бюджетні питання (детальніше про них після розгляду на засіданні сесії Бобринецької міської ради).

Надано статус дитині, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів; розглянуто питання забезпечення соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах (доповідач Л. Неклеса, начальник служби у справах дітей міської ради).

По наступних питаннях доповідав начальник відділу ЖКГ, містобудування та архітектури міської ради О. Баранов:

- члени виконавчого комітету схвалили проведення у громаді щорічної всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля та Дня довкілля, який відбудеться цього року 20 квітня.

- Схвалено утворення комісії з упорядкування найменувань вулиць, провулків, площ, парків, об’єктів благоустрою, вуличної мережі та населених пунктів Бобринецької ТГ; затверджено Положення та склад комісії з питань встановлення та демонтажу пам’ятних знаків, меморіальних та інформаційних дошок на території Бобринецької ТГ.

В обох питаннях йдеться про виконання закону (2015 р.), який стосується декомунізації радянського спадку, та закону щодо деколонізації (2023 р.).

Зокрема у липні 2023 року набув чинності Закон України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії».

Законом визначено критерії, механізми і терміни, в які він повинен бути виконаний.

Комісія розгляне питання перейменування, зокрема щодо деяких спірних назв вулиць – із залученням жителів громади до обговорення питань.

Члени виконавчого комітету надали дозволи чотирьом жителям Бобринця на видалення дерев, в одному випадку – відмовили у дозволі на видалення, оскільки дерево знаходиться на відстані 15 метрів від домоволодіння і не становить загроз життю та здоров»ю людей, не заважає комунікаціям.

Члени виконавчого комітету надали погодження на проведення у Бобринці благодійного концерту О.Кварти – за умови дотримання необхідних засобів безпеки людей, громадського порядку в умовах дії воєнного стану.

Розглянуто 17 заяв на виділення одноразової матеріальної допомоги:

- одному учаснику бойових дій (три питання) надано по 5 тисяч гривень за два поранення, отримані у 2023 році, та 1 тисяча гривень як учаснику бойових дій (загалом 11 тисяч гривень);

- чотирьом учасникам бойових дій через поранення – по 5 тисяч гривень (20 тисяч гривень);

- одному учаснику бойових дій – 1 тисяча гривень;

- шістьом жителям громади надано по 5 тисяч гривень через тяжке захворювання (30 тисяч гривень);

- двом членам сімей загиблих військовослужбовців ЗСУ – по 10000 гривень (20 тисяч гривень);

- жителю Бобринця, який опинився у складних життєвих обставинах, на поховання дружини – 3000 гривень.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь