Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Шлюб та імміграція в Україну: новації у міграційному законодавстві

Дата: 13.02.2024 15:40
Кількість переглядів: 19

Фото без описуДо Закону України «Про імміграцію» та постанови Кабінет Міністрів «Про деякі питання у сфері міграції» унесено зміни щодо вдосконалення умов і порядку імміграції в Україну іноземців та осіб без громадянства. Законодавчо визначено обставини, за яких факт перебування у шлюбі з громадянином України або іммігрантом не визнається підставою для надання дозволу на імміграцію.

Відтепер порядком провадження за заявами іноземців щодо отримання дозволу  на імміграцію в Україні, які перебувають у шлюбі з громадянином України або іммігрантом більше 2-х років, обов’язковим є проходження тестування та співбесіди чи опитування. При цьому, тестування та співбесіду проходитимуть обоє з подружжя, а питання будуть складені індивідуально під кожну пару. Опитувальник буде налічувати 45 питань, співбесіда триватиме не більше 3-х годин і фіксуватиметься як відео- або аудіозапис. Окрім того, до співбесіди працівники міграційної служби можуть залучати і родичів подружжя.

Таким чином визначатимуться обставини, за яких факт перебування у шлюбі з громадянином України або іммігрантом не визнається підставою для надання дозволу на імміграцію.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь