Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Засідання виконавчого комітету 30 січня 2024 року

Дата: 31.01.2024 09:21
Кількість переглядів: 287

Фото без описуПерше засідання виконавчого комітету Бобринецької міської ради у 2024 році провів міський голова Бобринця Леонід Кравченко за участі 18 членів виконкому, секретаря міської ради Світлани Торіної, першого заступника голови міськради Валентина Музики, заступників голови міськради Євгенія Кулика, Наталії Яворської та начальників відділів міської ради.

На порядок денний засідання виносилося 56 питань.

Традиційний початок засідання - вшанування хвилиною мовчання героїчно загиблих в російсько-українській війні військовослужбовців ЗСУ та цивільних громадян.

По усіх питаннях члени виконавчого комітету схвалили рішення.

Заслухано начальника відділу ЖКГ, архітектури та будівництва Олександра Баранова та схвалено рішення «Про внесення змін до Програми благоустрою населених пунктів Бобринецької міської територіальної громади на 2022-2025 роки» (щодо фінансування робіт по увіковічненню пам’яті загиблих військовослужбовців на Алеї Слави).

Заслухано доповідь начальника юридичного відділу Олександра Остапчука щодо визначення видів суспільно-корисних робіт при відбуванні кримінального покарання та адміністративного стягнення на 2024-рік.

Визначено перелік суспільно-корисних робіт на території громади – як для повнолітніх, так і неповнолітніх громадян.

Затверджено тарифи на платні соціальні послуги, що надаються комунальною установою «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) на 2024-й рік.

Тарифи переглядаються щороку і коригуються. За словами директора Терцентру Катерини Матягіної, установа продовжує надавати допомогу на безоплатній, платній та диференційованій основі.

Цьогоріч тарифи на надання платних послуг зросли на незначні суми. Ознайомитися з переліком послуг, тарифами та рахунком на оплату соціальних послуг на 2024-й рік можна буде як у Територіальному центрі, так і на сайті Бобринецької міської ради.

Начальник служби у справах дітей Лілія Неклеса доповідала по питаннях:

- припинення опіки над дитиною (дитину усиновили);

- щодо надання дозволу органу опіки та піклування (надано 4 дітям);

- щодо встановлення статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів (надано 7 дітям);

- одній дитині надано статус дитини-сироти та розглянуто питання по встановленню піклування над дитиною та її майном;

- розглянуто два питання надання повної цивільної дієздатності неповнолітнім (у 16 та 17 років жінки народили дітей, відтепер матимуть право оформлення та отримання виплат на дітей).

Розглянуто питання постановки на квартирний облік за заявою громадянина; та шість питань про зняття громадян з квартирного обліку.

Два питання стосувалися надання дозволу на видалення зелених насаджень, одне питання – надання дозволу на право на виконання земельних робіт по риттю траншеї для прокладання газопроводу до житлового будинку.

Розглянуто питання про припинення піклування у зв’язку зі смертю громадянина; три питання про встановлення піклувальників над громадянами через стан їх здоров’я та нездатність до самообслуговування.

По наданню одноразової матеріальної допомоги доповідала начальник відділу соціального захисту та охорони здоров’я населення Ірина Харчевна.

Загалом схвалено надання допомоги на суму 140 тисяч гривень:

- 14 громадянам на лікування тяжких захворювань на суму 70 тисяч гривень (по 5 000 грн.);

- 5 громадянам (рідні загиблих військовослужбовців ЗСУ) – 50 тис. грн. (по 10 тис.)

- 2 громадянам (військовослужбовці ЗСУ внаслідок поранення під час бойових дій по захисту незалежності та цілісності України) - на суму

- 10 тис. грн. (по 5 тис. грн.);

- 1 громадянину (військовослужбовець ЗСУ, поранений у жовтні 2023 року та у грудні 2023 року, надано допомогу по двох заявах) – 10 тис. грн.Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь