Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Сесія: земельні питання

Дата: 01.12.2023 10:29
Кількість переглядів: 261

Фото без описуПо земельних питаннях на 44-й сесії 8 скликання 30 листопада 2023 року доповідав Руслан Горбенко, начальник відділу земельних ресурсів, охорони навколишнього середовища та агропромислового розвитку Бобринецької міської ради.

Частина земельних питань стосувалися затвердження жителям Бобринця технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для будівництва й обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибні ділянки).

Тобто, узаконення документації на землю під житловими будинками та присадибними ділянками.

У двох випадках розглядалися питання внесення змін до рішень міської ради «Про затвердження проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду терміном на 49 років для обслуговування трансформаторної підстанції КТП-53 та для обслуговування трансформаторної підстанції КТП-153».

Міська рада згідно рішення має укласти з підприємством відповідні договори про оренду.

До Бобринецької міської ради звернулася Кетрисанівська сільська рада щодо передачі у власність або надання у постійне користування, або оренду двох земельних ділянок у центрі Бобринця.

Після розгляду питань Бобринецька міська рада відмовила Кетрисанівській сільській раді по обох земельних ділянках, оскільки у запитах не конкретизовано, яке саме питання має розглядати міська рада: питання передачі у власність; питання передачі у постійне користування чи питання оренди.

Розглянули депутати і питання про продаж права оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення на земельних торгах у формі аукціону. Площа земельної ділянки – 3,3037 га. На цій ділянці вже кілька років розміщується громадська організація «Чотири лапи», яка утримує притулок для бездомних тварин.

Серед умов, зазначених депутатами для потенційних інвесторів: оренда ділянки та забезпечення подальшого функціонування притулку.

Зверніть увагу: усі вільні земельні ділянки сільськогосподарського призначення, що знаходяться на території Бобринецької територіальної громади, виставляються на земельні торги, тобто аукціон. Усі бажаючі отримати право оренди земельної ділянки можуть вільно брати участь в аукціоні згідно прописаних державою правил.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь