Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Виконком 28 листопада 2023 року

Дата: 29.11.2023 13:18
Кількість переглядів: 334

Фото без опису28 листопада 2023 року міський голова Бобринця Леонід Кравченко провів засідання виконавчого комітету Бобринецької міської ради за участю 17 з 24-х членів виконкому, секретаря міської ради Світлани Торіної, першого заступника Валентина Музики, заступників Наталії Яворської, Євгена Кулика, начальників відділів міської ради.

Традиційно хвилиною мовчання вшанували загиблих у війні за незалежність і суверенітет України військовослужбовців ЗСУ та цивільних громадян України.

Розглянуто 66 питань порядку денного та «різні».

З-поміж цієї кількості виділимо питання однотипні.

Отже, розглянули та затвердили питання про внесення змін до фінансових планів комунальних підприємств «Комунальник» та «Міськводоканал» на 2023-й рік.

Затвердили фінансові плани комунальних підприємств "Комунальник", «Міськводоканал», «Бобринецька лікарня» на 2024 рік.

По питаннях доповідали: А.Адаменко, економіст КП «Комунальник», Л.Молчан, економіст КП «Міськводоканал», О.Бабенко, юрисконсульт КНП «Бобринецька лікарня».

Заслухали інформацію начальника служби у справах дітей Бобринецької міської ради Лілії Неклеси, вирішили ряд питань щодо схвалення висновків органу опіки та піклування Бобринецької міської ради.

Питання стосувалися зокрема вилучення (або не вилучення) дітей з сім’ї; про неналежні умови проживання та виховання в одній з сімей; про поділ спадщини між дітьми в одній з сімей; про надання дітям статусу «дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів».

За інформацією начальника відділу ЖКГ, містобудування та архітектури Олександра Баранова, членами виконкому було надано ряд дозволів на видалення дерев (при умові насадження нових).

В одному випадку - відмовлено у наданні дозволу, оскільки дерево (тополя) не перебуває в аварійному стані, не є сухостоєм, тому екологи не дадуть дозвіл на її спилювання.

Щодо встановлення піклувальника та припинення піклування доповідала начальник відділу соціального захисту та охорони здоров’я Бобринецької міської ради Ірина Харчевна.

Відтак, внесено зміни у склад опікунської ради при виконавчому комітеті Бобринецької міської ради.

В одному з випадків встановлено піклувальника над особою.

У трьох випадках припинено піклування: з причини смерті людини, про яку піклувалися; у двох випадках - через сімейні обставини.

Ірина Харчевна доповіла також про надходження заяв на отримання одноразової допомоги.

Як відомо, виконавчий комітет згідно програми соціальної підтримки, яка діє в Бобринецькій міській раді, під час кожного засідання розглядає заяви учасників бойових дій; членів сімей загиблих військовослужбовців ЗСУ; людей з тяжкими захворюваннями.

На нинішньому засіданні одноразову допомогу було схвалено 16 жителям громади. З них:

- 6 військовослужбовцям АТО – по 1000 грн.;

- 2 членам сімей загиблих військовослужбовців -

по 10 000 грн.;

- 6 пораненим військовослужбовцям ЗСУ – по 5 тисяч гривень;

- 2 людям з тяжкими хворобами – по 5 тисяч гривень.

Серед розглянутих питань – кілька бюджетних, які були схвалені членами виконкому. Ці ж питання будуть розглянуті на комісіях міської ради та заслухані на сесії Бобринецької міської ради, яка має відбутися 30 листопада.

Про розгляд бюджетних питань - в матеріалі про засідання сесії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь