Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

28-а річниця виведення радянських військ з Афганістану

Дата: 15.02.2017 17:56
Кількість переглядів: 938

Фото без опису

15 лютого – День пам’яті воїнів-інтернаціоналістів та  День виведення радянських військ з Афганістану. Саме в цей день, 28 років тому, землю Афганістану залишив останній радянський солдат. З полегшенням зітхнули близькі юнаків, які були відправлені виконувати інтернаціональний обов’язок до чужої країни. Афганська війна тривала вдвічі довше, ніж  Друга Світова, та забрала життя більше трьох тисяч українців. У війни холодні очі, у неї свій рахунок, своя безжальна арифметика.

В цей день ми поділяємо весь біль втрати з тими, хто не дочекався з цієї війни своїх близьких, і віддаємо шану всім учасникам тих подій. Тож сьогодні в Бобринецькій об’єднаній територіальній громаді відбулися урочисті заходи  з нагоди 28-ї річниці з дня виведення радянських військ з Афганістану та дня пам’яті воїнів-інтернаціоналістів.   Вшанування воїнів-інтернаціоналістів розпочалося з урочистої частини та святкового концерту у районному будинку культури. Перед присутніми з промовами виступили міський голова Валерій Сніжко,  перший заступник голови районної державної адміністрації Валентин Мельник, заступник голови районної ради Наталія Сабліна, районний військовий комісар Микола Капітоненко та голова районної  організації УСВА Микола Тосік.

Міський голова Валерій Вадимович привітав присутніх з 28-ю річницею виведення радянських військ з Афганістану та висловив слова співчуття близьким загиблих під час Афганської війни. Він оголосив подяку та вручив подарунковий набір за вагомий внесок у патріотичне виховання молоді, за активну участь у роботі районної організації УСВА та з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав членам Бобринецької районної організації Української Спілки ветеранів Афганістану:

Главіцькому Володимиру Анатолійовичу

Крихтяку Віктору Петровичу

Стасюку Василю Володимировичу

Під час нагородження голова районної організації УСВА Микола Тосік оголосив подяку Бобринецькому міському голові Сніжку Валерію Вадимовичу за вагомий внесок у патріотичне виховання молоді, за активну допомогу у роботі Бобринецької районної організації УСВА та з нагоди 28 річниці закінчення війни в Афганістані. Після урочистої частини розпочалася концертна програма. Зі сцени районного будинку культури у виконані місцевих аматорів лунали тематичні та патріотичні пісні, що торкнулися серця кожного присутнього. По закінченню невеликої концертної програми  присутні рушили ходою до Пам’ятного знаку загиблим воїнам-інтернаціоналістам, де поклали квіти та вшанували хвилиною мовчання полеглих побратимів.

Воїни-афганці  ніяк не сподівалися, що поряд із собою через чверть століття побачать набагато молодших учасників бойових дій і самі знову відчують смертельний подих війни уже на рідній землі. Тож воїни-інтернаціоналісти  поклали квіти і до меморіалу загиблим воїнам АТО біля Свято-Миколаївської церкви та вшанували хвилиною мовчання тих, хто вже в наш час віддав життя, захищаючи від ворогів свою Батьківщину.  В Свято-Миколаївській церкві також відбулася поминальна панахида по загиблим воїнам-інтернаціоналістам та учасникам АТО, яку провів настоятель Свято-Миколаївської церкви митрофорний протоієрей отець Юрій.

По закінченню заходів для воїнів-інтернаціоналістів Бобринецькою міською радою було організовано  поминальний обід.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь