Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Що розглядали на пленарному засіданні сесії Бобринецької міської ради

Дата: 23.10.2023 09:26
Кількість переглядів: 295

Фото без описуЗасідання сесії Бобринецької міської ради 17 жовтня провів міський голова Леонід Кравченко.

В роботі сесії взяли участь 14 депутатів, секретар ради Світлана Торіна, перший заступник голови міської ради Валентин Музика, заступники голови міськради Євгеній Кулик, Наталія Яворська, начальник юридичного відділу Олександр Остапчук.

На початку сесії традиційно вшанували хвилиною мовчання загиблих на війні за незалежність і суверенітет України військовослужбовців Збройних сил України та загиблих внаслідок російської агресії цивільних українців.

Під час голосування за питання, винесені на засідання сесії працювала лічильна комісія: голосування було поіменним.

Серед питань, що розглядалися на засіданні сесії, -

внесення змін до місцевих програм, що стосуються: підтримки місцевого самоврядування; цивільного захисту; поводження з безпритульними тваринами; будівництва, капітального ремонту, реконструкції та модернізації об’єктів комунальної власності і соціально-культурного призначення Бобринецької міської ради.

По змінах до бюджету Бобринецької міської ради доповідала Анжела Степанова, начальник фінансового управління. Як і попередні програми, бюджетні питання пройшли три етапи:

схвалення на виконавчому комітеті; розгляд на постійній комісії з питань бюджету, фінансів, власності, інвестиційної діяльності та приватизації, регуляторної політики, підприємництва, торгівлі, споживчого ринку та побутового обслуговування населення; затвердження на засіданні сесії.

Відтак, прийнято рішення Бобринецької міської ради «Про внесення змін до рішення Бобринецької міської ради від 23 грудня 2022 року №1406 «Про бюджет Бобринецької міської територіальної громади на 2023 рік»:

збільшено дохідну та видаткову частину бюджету на

1 362 549 гривень.

Таке збільшення дохідної та видаткової частини бюджету громади відбулося за рахунок освітньої субвенції з Державного бюджету на суму

1 305 044 гривні та додаткової дотації з Державного бюджету на копенсацію комунальним закладам – 57 505 грн.

Освітня субвенція має цільове призначення – на здійснення заходів по Новій українській школі.

Для одержання субвенції є умова – співфінансування з міського бюджету має скласти не менше 10%.

Тому депутати проголосували за виділення 102 тисяч гривень з бюджету громади.

Субвенція спрямована на забезпечення якісної, сучасної доступної загальної середньої освіти в рамках реформи Нової української школи.

Всього кілька громад, у тому числі Бобринецька, отримали суттєві суми – як учасники пілотних проєктів НУШ.

Бюджет Кропивницької міської тергромади отримав 2 521 872 грн.; бюджет Олександрійської міської тергромади – 1 615 804 грн.; бюджет Світловодської міської тергромади – 1 524 076 грн.

Бюджет Бобринецької, як зазначалося вище, - 1 305 044 грн.

До прикладу: бюджет Устинівської тергромади отримав 136 569 грн.; бюджет Кетрисанівської тергромади отримав 225 339 грн.; бюджет Компаніївської тергромади – 204 854 грн.; бюджет Новоукраїнської тергромади – 157 055 грн.; бюджет Долинської тергромади – 211 682 грн.

Як уже зазначалося, освітня субвенція цільова, спрямовуватиметься за чітко визначеними напрямками, зокрема: на закупівлю засобів навчання для навчальних кабінетів; закупівлю засобів мультимедійного обладнання; комп’ютерного обладнання та меблів для навчальних кабінетів пілотних проєктів (НУШ); навчальної та методичної літератури, у тому числі їх електронних версій т. ін.

Що стосується інших видатків з бюджету.

Анжела Степанова наголосила: для вирішення нагальних і першочергових питань, які виникли на даний час, буде здійснюватися перерозподіл коштів у межах загального обсягу бюджету, затвердженого на 2023-й рік.

Зокрема депутати проголосували: за фінансування 40 тисяч гривень на встановлення навісу для генератора котельні ліцею №1; на забезпечення резерву пального для роботи генератора – 70 000 грн; поточний ремонт пришкільного гуртожитку, де проживають внутрішньо переміщені особи, – 200 000 грн.; матеріали для встановлення булер»яна у Дібрівській бібліотеці – 5730 грн.; на оплату транспортних витрат, харчування, проживання для учасників заходів обласних та всеукраїнських заходів передбачили видатки у розмірі 48 300 грн.; для створення безпечних умов проживання педагогів та внутрішньо переміщених осіб у пришкільному гуртожитку передбачили кошти на виконання робіт з монтажу системи пожежної сигналізації у розмірі 302 500 грн.

На придбання продуктових наборів (новорічних подарунків) для пільгових категорій громадян виділено 112 тис. грн.; на заробітну плату працівників навчальних закладів (видатки на диференціацію заробітної плати) передбачено 200 тис. грн.

Додано фінансування на харчування учнів 1-4 класів та пільгових категорій (кількість пільговиків значно збільшилася , харчування – триразове) у розмірі 300 тисяч гривень.

Депутати розглянули ряд земельних питань. Серед них – про продаж права оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення на земельних торгах у формі аукціону (доповідач – Руслан Горбенко, начальник відділу земельних ресурсів охорони навколишнього середовища та агропромислового розвитку Бобринецької міської ради).

Депутатам продемонстрували карту з розміщенням зазначених ділянок, роз’яснили законодавчу процедуру проведення земельних торгів у формі аукціону.

З переліком земельних ділянок та рішеннями щодо них можна ознайомитися на сайті Бобринецької міської ради.

Депутати розглянули ряд питань щодо гуманітарної допомоги з міста-побратима Мадони (Латвія), яка має надійти найближчими днями, здійснили необхідне голосування для отримання цієї допомоги.

Детальніше про гуманітарну підтримку від латвійців – читайте у матеріалі на наступному тижні.

Про обов’язкове декларування доходів посадовцями (державними службовцями) Бобринецької міської ради та депутатами Бобринецької міської ради доповів начальник юридичного відділу Олександр Остапчук.

З рішеннями по питаннях, проголосованих на засіданні сесії, можна ознайомитися на сайті Бобринецької міської ради.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь