Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Міська комісія з питань ТЕБ та НС затвердила комплексний план протиепідемічних заходів

Дата: 23.10.2023 09:39
Кількість переглядів: 283

Фото без описуОсінньо-зимовий період – сезон відстеження епідситуації на ГРВІ та грип. Якщо у 2021-2022 роках лікарі повідомляли насамперед про захворювання на коронавірус, то уже цього року це захворювання віднесли до гострих респіраторних.

Станом на 13 жовтня, за інформацією Надії Оперчук, головної санлікарки обласного Центру контролю та профілактики хвороб, епідемічна ситуація з грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій в Кіровоградській області була відносно спокійна. Не реєструвалися випадки грипу, не зареєстрована й циркуляція вірусів грипу серед населення області.

9-12 жовтня до лікарів щодо застуди звернулись 3600 жителів Кіровоградщини. За її інформацією, 65% звернень – від дітей та підлітків.

По ГРВІ епідемічний поріг не перевищений, нижчий на майже 15%. При цьому зростає кількість госпіталізацій з ГРВІ – другий тиждень поспіль 260-280 госпіталізованих із середніми формами, важких майже немає, зазначила Надія Оперчук.

В Бобринецькій громаді також не фіксується перевищення епідпорогу.

У Бобринецькій міській раді, враховуючи ситуацію, що сталася у попередні роки із поширенням ковіду та масовим захворюванням, на засіданні комісії з питань ТЕБ та НС розробили Комплексний план організаційних, профілактичних та протиепідемічних заходів.

Засідання провів голова міської ради Леонід Кравченко, інформувала про стан епідситуації у громаді завідуюча відділенням ДУ Центру контролю та профілактики хвороб Тетяна Старченко.

Комплексний план протидії ГРВІ, грипу та ковіду охоплює період 2023-2024 років, передбачає практичні заходи: дотримання санітарних норм мікроклімату у навчальних та медичних закладах; забезпечення необхідного запасу медикаментів, зокрема противірусних препаратів, засобів індивідуального захисту медичного персоналу; дезінфекційних засобів у медичних та навчальних закладах; своєчасне виявлення хворих (особливо дітей, вагітних), здійснення необхідних лабораторних досліджень та госпіталізація хворих, забезпечення профілактичних щеплень т. ін.

Також здійснюватиметься щоденний моніторинг відвідування учнями та вихованцями дошкільних закладів, з’ясування причин їх відсутності, відповідні заходи у випадку перевищення епідпорогу.

Медзаклади зобов’язані приймати хворих на ГРВІ та грип в окремих приміщеннях.

Ці та інші заходи (в основному вони стосуються готовності медичних та навчальних закладів) покликані мінімізувати шкоду від захворювань на ГРВІ, грип та ковід.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь