Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Про готовність критичної інфраструктури в міській громаді – засідання ТЕБ та НС

Дата: 29.09.2023 08:33
Кількість переглядів: 169

Фото без описута щодо роботи «Пунктів незламності», мобільного та інтернет-зв’язку – Кіровоградська ОВА

Відбулося засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за участю голови комісії Леоніда Кравченка, завідувача сектору мобілізаційної, оборонної роботи, надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення відділу ЖКГ, містобудування, архітектури Бобринецької міської ради Владислава Іващенка, першого заступника голови міської ради Валентина Музики, членів комісії (за окремим списком).

Одним із головних питань розглянули готовність до дій в умовах надзвичайних ситуацій на об’єктах критичної інфраструктури, у тому числі забезпечення стабільної роботи транспортної інфраструктури, паливно-енергетичного комплексу та проведення опалювального сезону 2023-2024 років.

Це питання є на постійному контролі міської влади, тим паче, минулорічні обстріли показали, що потрібно бути готовими долати і наслідки від ударів по енергосистемі.

• В Кіровоградській ОВА розповіли про готовність «Пунктів незламності»:

«Ми відновимо «Пункти незламності» на 100% з 1 жовтня 2023 року. Час від 1 серпня до 1 жовтня надали для інвентаризації, обстеження комплектності та ревізії. А також, можливо, призначення інших відповідальних осіб за їхнє утримання та за цілодобове чергування. Наразі вони перебувають у “сплячому” режимі з тими ресурсами, якими були забезпечені ще у 2022 році. Це генератори, твердопаливні котли та інші засоби їх не винесеш. Ми зосередженні на підготовці до зими, бо ситуація у 2023 році може бути погіршена. Тому комплектність має бути у «Пунктах незламності» збережена».

Наразі актуальне питання – резервування паливно-мастильних матеріалів, аби працювали генератори. Після 1 жовтня 2023 року пункти повинні бути повністю включені в режим постійного цілодобового чергування. Що стосується заходів безпеки, то тут долученні правоохоронні органи, які координують діяльність ревізії й перевірок, та Головне управління державної служби із надзвичайних ситуацій.

«На сьогодні ми з операторами мобільного та інтернет-зв’язку здійснили багато заходів. Насамперед це координація їхньої роботи як об’єктів критичної інфраструктури. Вони скоординувалися з Державною службою спеціального зв’язку, з оперативно-технічним управлінням центру управління зв’язку у воєнний час. Оператори мобільного зв’язку підготували резервне забезпечення, зокрема, закупили генератори й уклали договори з органами місцевого самоврядування та бізнесом», – повідомив перший заступник начальника Кіровоградської ОВА Павло Конопко.

Про це повідмляє CBN


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь