Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Новітні технології, рівний доступ до освіти,  сучасний освітній простір для учнів, забезпечення прав педагогів: у Києві провели щорічну серпневу конференцію

Дата: 27.08.2023 11:33
Кількість переглядів: 201

Фото без опису 25 серпня 2023 року у Києві Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий, Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров презентували бачення майбутнього освіти.

 Участь у конференції взяли представники освіти з усієї України, в тому числі з кількох громад Кіровоградщини. Бобринецьку міську територіальну громаду представляли начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Бобринецької міської ради Вікторія Літвінова та директор Бобринецького ліцею №1 Володимир Карпук.

 Якою ж буде стратегія розвитку освіти, які напрямки будуть головними? 

 За словами Вікторії Літвінової, мова йшла про потенціал «Нової української школи», розвиток мережі коледжів, освоєння учнями і вільне володіння цифровими технологіями. 

«Приділятиметься увага інклюзивній освіті, забезпеченню рівного доступу до навчання усіх учнів. Ми повинні так облаштувати сучасний освітній простір, щоб діти могли навчатися, розвиватися і мати місця для спілкування.

Для успішної освіти важливим є також дотримання прав педагогів. Це, зокрема, створення умов для їх професійного розвитку та забезпечення гідної оплати праці.

 Виступаючі наголошували на тому, що українець успішний тоді, коли вільний, а система освіти ефективна тоді, коли у центрі уваги — людина. Серед головних цінностей в умовах сьогодення освіти є свобода, самореалізація та розвиток,» - розповіла Вікторія Літвінова.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь