Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Відбувся особистий прийом заступника начальника Кіровоградської ОВА

Дата: 16.06.2023 17:17
Кількість переглядів: 335

15 червня відбувся особистий прийом заступника начальника Кіровоградської обласної військової адміністрації Колтунової Катерини Сергіївни. На прийом звернулось два представника Бобринецької громади з важливими питаннями, а саме: щодо фінансування проектів по завершенню капітального ремонту будівлі інфекційного відділення "Бобринецької лікарні" Бобринецької міської ради та капітального ремонту мосту на км 4+336 автомобільної дороги загального користування місцевого значення С120138 від а/д Н-14-Бобринець-вихід на а/д Н-14 (миколаївський міст).
Депутат міської ради, лікар інфекціоніст - Ігор Стеценко на прийомі наголосив на критичні наслідки для громади що виникли за період ремонту інфекційного відділення, підняв питання щодо відновлення функціонування відділення, що призначене для госпіталізації хворих на різні бактеріальні, вірусні та деякі паразитарні захворювання, капітальний ремонт якого, було розпочато у 2021 році та не завершено через початок повномасштабної війни. Загальна вартість капітального ремонту складає більше 12 млн.грн., для завершення проекту необхідно залучити додатково 7,6 млн. грн. Наразі з бюджету Бобринецької територіальної громади вже виділено 1,8 млн. грн.
Начальник управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури Кіровоградської обласної військової адміністрації Вікторія Кулікова прокоментувала, що наразі даний проект на завершальній стадії подачі до переліку об’єктів, фінансування яких заплановано за рахунок коштів спеціального фонду Державного бюджету України – «Фонду ліквідації наслідків збройної агресії України».
Ігорем Івановичем також порушувалося питання співфінансування Бобринецької лікарні Кетрисанівською громадою. За підрахунками у лікарні з початку року пролікувалося 52% пацієнтів саме з Кетрисанівської громади.  Тому було б справедливо щоб Кетрисанівська громада допомагала фінансувати Бобринецьку лікарню хоча б в частині її утримання. 
Під час обговорення даного питання міський голова Леонід Кравченко був присутній на особистому прийомі заступника начальника Кіровоградської обласної військової адміністрації та наголосив, що неодноразово зустрічався з головою Кетрисанівської громади і піднімав питання співфінансування Бобринецької лікарні, але конкрентної відповіді та рішучих дій не було. Нажаль, за весь час Кетрисанівська громада не виділила жодної гривні на утримання Бобринецької лікарні і тим більше на ремонт інфекційного відділення.
Директор КП «Комунальник» Сергій Бичков підняв питання що стосується мосту, ремонт якого призупинили. 
Заступник директора департаменту – начальник управління розвитку та утримання мережі автомобільних доріг  Валентин Висоцький доповів, що по даному питанню наразі відбувається процедура корегування проектно-кошторисної документації та у 2023 році будівництво даного об’єкту буде завершено.
Міський голова Леонід Кравченко неодноразово порушував питання добудови мосту (миколаївського) на рівні області та району. Під час відвідин губернатором Бобринецької громади було ознайомлено з даним об’єктом, після чого проект зрушився з мертвої точки.
По завершенню заступник начальника Кіровоградської обласної військової адміністрації Катерина Колтунова подякувала громадянам за активну громадянську позицію та турботу за власну громаду.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь