Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Відбулася 37 сесія міської ради восьмого скликання

Дата: 31.05.2023 16:02
Кількість переглядів: 444

29 травня відбулося пленарне засіданні 37 сесії Бобринецької міської ради у якому взяли участь 17 депутатів з 22 обраних та міський голова, керівники комунальних установ і підприємств, структурних підрозділів апарату, виконавчого комітету міської ради та її виконавчих органів.

Перед початком сесії міський голова Леонід Кравченко привітав та вручив подяку Кіровоградської обласної військової адміністрації ПОТЬОМЦІ Світлані Георгіївні, керівнику ДНЗ №2 «РОМАШКА», та грамоту Бобринецької міської ради ГУЗІЄНКУ Олександру Вікторовичу, капітану поліції, поліцейському офіцеру громади.

Окрім того, міський голова вручив подяку Бобринецької міської ради 8 учасникам військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») та 2 педагогам, які підготували команду;

дипломи департаменту освіти і науки Кіровоградської ОВА, пам’ятні відзнаки, подяки Кіровоградської МАН 11 дітям та 5 педагогам за високі результати участі в обласних етапах Всеукраїнського конкурсу-захисту НДР учнів-членів МАН та конкурсу «Великодні традиції Центральної України»;

дипломи І, ІІ та ІІІ ступенів за результативну участь в обласних олімпіадах з навчальних предметів 15 дітям, які здобули 19 перемог.

Всі нагороджені – учні ліцею №1 та ліцею №2, серед яких є вихованці КЗ «ЦДЮТ» Бобринецької міської ради.

Під час роботи сесії депутати розглянули 47 питань порядку денного, які попередньо детально розглядалися на засіданнях постійних депутатських комісій та спільної комісії.

До сесійної зали запросили представників педагогічних колективів філій №1 та №2, Ліцею №1, Ліцею №2 і батьків учнів даних закладів.

Доповідач, начальник освіти, культури, молоді та спорту Вікторія ЛІТВІНОВА, ознайомила депутатів та присутніх з рішенням спільної депутатської комісії, яке винесено на розгляд депутатів - «Про затвердження  Плану  оптимізації  мережі  закладів загальної середньої  освіти  Бобринецької  міської  ради  на 2023 – 2025 роки».

Перед тим, як це питання виносилось на розгляд сесії, дане питання обговорювалося на робочій групі, у складі педагогічних працівників та працівників органу управління освітою, депутатів, членів виконавчого комітету й представників батьківської громади. За основу прийняття даного рішення було взято ряд критеріїв та показників, які свідчили про те чи є необхідність у проведенні даної оптимізації. До уваги брались показники за 5 років. Це як освітні показники, так і забезпеченість матеріально-технічної бази закладів, наповненість учнівського контингенту підвезення учнів, забезпечення потужності та ряд інших показників.

За результатами обговорення членами робочої групи було рекомендовано міському голові внести на засідання сесії план оптимізації, який передбачав приєднання ліцею №2 до ліцею №1, об’єднання 5-9 класів філій №1 та №2 на базі ліцею №1, та забезпечення функціонування 1-4 класів на базі філій №1 та №2.

На сесії міський голова Леонід Кравченко надав слово присутнім батькам, керівникам освітніх закладів. Тож було зачитано колективне звернення батьків філії №1 до депутатів Бобринецької міської ради. У зверненні батьки описали своє бачення оптимізації –залишити 5-9 класи у філії №1.

Міський голова Леонід Кравченко наголосив, що заробітну плату повинна платити держава. Міська рада може здійснювати дофінансування в тому разі, якщо будуть фінансово вирішені всі позиції захищених статей:лікарні, дитячих садків, школи мистецтв, будинків культури та інше.Проте основним джерелом фінансування заробітної плати працівникам освітніх закладів є субвенція з державного бюджету, основою розрахунку є формула на 1 учня.

Після обговорень на розгляд депутатів було внесено кілька пропозицій:

Міський голова поставив на голосування спочатку пропозицію, запропоновану Дмитром Яришем.

Приєднання ліцею №2 до ліцею №1. Оптимізація 5-9 класів філії №2, а оптимізацію філії №1 відтермінувати на певний період. У подальшому проаналізувати результати роботи освітніх закладів та вжити відповідні дії щодо філії №1.

Всього присутніх: _18_ , з них: «За» _3_, «Проти» _7_, «Утрималися» _8_, «Не голосували» _0_.

Наступна пропозиція, яку вніс міський голова Леонід Кравченко та яку потім було винесено на голосування. – Приєднання ліцею №2до ліцею №1, 5-9 класи філії №2 піддається оптимізації, та створення окремої юридичної особи (гімназії). В такому разі 5-9 класи залишаться у філії №1.

Всього присутніх: _18_ , з них: «За» _6_, «Проти» _6_, «Утрималися» _6_, «Не голосували» _0_.

Остання пропозиція, яку було запропоновано за результатами напрацювань робочої групи та спільної депутатської комісії:

 Приєднання ліцею №2 до ліцею №1, 5-9 класи філій №1 та №2 піддаються оптимізації, та залишити 1-4 класи на базі філій №1 та №2.

Всього присутніх: _18_ , з них: «За» _13_, «Проти» _2_, «Утрималися» _3_, «Не голосували» _0_.

Після короткої перерви, 37 сесія міської ради восьмого скликання продовжилася. Депутати розглянули питання порядку денного, а саме:

2. Про затвердження Статуту комунального закладу «Центр культури та дозвілля» Бобринецької міської ради  Кіровоградської області  у новій редакції.

3. Про  режим роботи закладів дошкільної освіти  міста.

4. Про внесення змін до Програми підтримки місцевого самоврядування у Бобринецькій міській  територіальній  громаді на 2022 – 2025 роки.

5. Про внесення  змін до Програми реконструкції, капітального і поточного ремонту та утримання  доріг  Бобринецької міської  територіальної  громади  на 2022 – 2025 роки.

6. Про внесення змін до Програми  інтеграції, соціальної адаптації та захисту внутрішньо переміщених, тимчасово переміщених та/або евакуйованих осіб які перебувають на території Бобринецької міської територіальної громади  на 2022-2025 роки".

7. Про внесення змін до Програми по наданню одноразової матеріальної допомоги мешканцям(-кам) Бобринецької міської територіальної громади, які опинилися в складних життєвих обставинах, соціальна підтримка учасників(-ць) антитерористичної операції і членів їх сімей, сімей загиблих учасників(-ць) АТО/ООС та вшанування пам`яті загиблих на 2020-2025 роки.

8. Про внесення змін до Програми цивільного захисту  Бобринецької міської  територіальної громади на 2021 – 2025 роки.

9. Про утворення  постійно діючої комісії з питань поводження з безхазяйними  відходами  на території  населених пунктів  Бобринецької міської територіальної громади.

10. Про затвердження Порядку  виявлення, взяття на облік, збереження та використання безхазяйного майна, визнання спадщини відумерлою  та прийняття  такого майна  у комунальну власність Бобринецької міської територіальної громади.

11. Про затвердження рішення виконавчого комітету Бобринецької міської ради.

12. Про  передачу  матеріальних  цінностей.

13. Про визначення Переліку земельних ділянок, які є інвестиційно – привабливими та право оренди яких підлягає продажу  на конкурентних засадах ( земельних торгах у формі аукціону) на території Бобринецької міської територіальної громади.

14. Про внесення змін до рішення Бобринецької міської ради від  23 грудня 2022 року №1406 «Про бюджет Бобринецької міської територіальної громади на 2023 рік».

15. Про внесення  змін  у Положення та структури фінансового управління  Бобринецької міської ради.

16. Про стан  реалізації  майнових  прав  та  суспільного інтересу міської  територіальної  громади.

Земельні питання (17-47)



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь