Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Відкриття молодіжного центру 48.32

Дата: 29.04.2023 11:00
Кількість переглядів: 819

28 квітня, на базі Центру культури та дозвілля Бобринецької міської ради відкрили молодіжний центр «48.32».

На підступах до осередку розвитку молоді, гостей зустріла керівник Молодіжного центру «48.32» - Анна Писаренок. Короткий екскурс приміщенням і всі опинилися в головній залі, де молодь розважається, працює над новими ідеями та готує щось підкріпитись із чашечкою чаю. Керівниця центру представила актив, який працює в різних напрямках, таких як: етнографічний, юридичний, психологічний, художній напрямок, зйомки відео в Tik-tok, підготовка тренінгів. Переглянули відеоролик презентацію молодіжного центру. Знялись у відео для Tik-tok. Один з учасників молодіжного руху, співак-початківець, Максим Чорний для всіх присутніх виконав пісню, яку сам написав - «Темна ніч».

До слова запросили усіх хто доклав зусиль для створення даного центру та постійно на звязку з молоддю Бобринеччини.

«Сподіваємось що цей молодіжний простір, який сьогодні ми з вами відкрили стане на допомогу молоді громади…Сьогодні зранку ми мали розмову з представниками всеукраїнської молодіжного центру. Щасливий повідомити, що ми подаємо «48.32» у всеукраїнську мережу молодіжних центрів, що дасть можливість брати участь у державних програмах, які фінансуються в тому числі і через Всеукраїнський молодіжний фонд» – наголосив у своєму вступі Олександр Кашлаков – керівник ГО «СКЦ «Задзеркалля» м.Слов’янськ, керівник програми «Розвиток та підтримка молоді Кіровоградської області в умовах воєнного стану через молодіжні ініціативи та UPSHIFT».

Громадська організація «Слов’янський культурний центр «Задзеркалля» у партнерстві з Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ) реалізуючи програму «Розвиток та підтримка молоді Кіровоградської області в умовах воєнного стану через молодіжні ініціативи та UPSHIFT» запросили громади Кіровоградської області до участі у конкурсному відборі за проєктом «Молода Енергія Громад». Бобринецька громада потрапила до конкурсного відбору та стала одним із чотирьох переможців даного проекту.

«Вдячний громадській організації «Задзеркалля», яка рухала проект ЮНІСЕФ, депутатському корпусу міської ради за те що з розумінням віднеслися до створення Молодіжного центру і підтримали виділення коштів для ремонту приміщення. Молоддю ми займалися і будемо займатися й надалі! Маємо гарний спортивний зал «Атлет», відновлюємо наш спортивний комплекс «Олімпієць». Бажаю всім миру, добра і Перемоги! Рухаємося далі! Слава Україні!» - розповів міський голова Леонід Кравченко.

На забезпечення ремонту і функціонування приміщень молодіжного простору Бобринецькою міською радою виділено 190 тис. грн.

Громадська організація «Слов’янський культурний центр «Задзеркалля» у партнерстві з Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ) на організацію облаштування молодіжних центрів виділили близько 1.2 млн грн.

До слова також запросили начальника управління  молоді та спорту Кіровоградської ОВА - Андрія Щетину «Вітаю вас із ще однією маленькою перемогою до якої ми йшли спільно. Дякую ЮНІСЕФ та ЗАДЗЕРКАЛЛЮ за сміливість, що ви вибрали нашу область. Таку непомітну серед інших областей, але багату на активну молодь і таланти»

Андрій Щетина також відмітив Бобринецьку громаду «…також не можу невідмітити місцеву владу, яка є авторитетною серед моїх керівників ви постійно на очах, постійно на вустах, вас відмічають, ви постійно попереду. Я не здивований що саме цей молодіжний центр відкрився одним із перших на периферії, не у Кропивницькому і не в обласному центрі. Тож 48.32 бажаю вам розквіту, самовдосконалення, в добру путь!»

Настав час для підписання. За стійкою, на кухні творчості та ідей, міський голова Леонід Кравченко та голова громадської організації "СКЦ "Задзеркалля" Олександр Кашлаков підписали Меморандум про співпрацю щодо підтримки розвитку молодіжної політики на Бобринеччині. Так відбулася знакова подія для молоді Бобринецької громади.

Керівниця молодіжного центру роздала запрошеним гостям символічні подарунки у вигляді косинки і футболки з назвою центру, значок у вигляді тканого килимка та стікери. Сфотографувались на згадку. А далі неформальна обстановка чай, кава, смаколики, спілкування, ігри та зйомки відео до Tik-Tok.

Пізніше керівниця молодіжного центру Анна Писаренок поділилася враженнями з відкриття молодіжного центру та розповіла більше про «48.32»  - «Сьогодні всі ми стали свідками і учасниками відкриття молодіжного центру - "48.32". Це відкритий простір, де молодь міста зможе реалізувати свої ідеї, навчатися, долучатися до волонтерського руху, розвивати лідерські здібності, співпрацювати з навчальними закладами міста, громадськими організаціями, бізнес-спільнотою, розвивати навички праці в команді, навчатися відповідальності та просто відпочивати.

Також ми співпрацюємо з внутрішньо переміщеними особами. Деякі з них є активом нашого центру. Вони здебільшого займаються волонтерством та допомагають іншим дітям ВПО адаптуватись в нашому містечку, знайти нових друзів і бути захищеними. Щодо відкриття, то це було дуже швидко, лаконічно, цікаво багато подарунків, за що ми вдячні і до зустрічі…Чекаємо всіх у 48.32!»



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь