Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Представники місцевого самоврядування Кіровоградської області розпочали навчання новим методам вирішення конфліктів для посилення згуртованості

Дата: 14.03.2023 14:14
Кількість переглядів: 247

Фото без описуМетодикам використання діалогових підходів під час проведення консультацій з громадськістю навчалися представники 10 громад Кіровоградської області під час тренінгу, який відбувся 4 березня 2023 року в місті Кропивницький.

Тренінг проводився в рамках проєкту “Лабораторії творчого діалогу в громадах”, що реалізується  Спілкою «Громадські ініціативи України» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Методика діалогового підходу є важливим інструментом, який дозволить муніципалітетам вирішувати актуальні питання життя громади, враховуючи потреби різних груп місцевих жителів, представників бізнесу, громадських організацій та внутрішньо переміщених осіб.

Як зазначив один з тренерів проєкту, Олег Овчаренко: “У першу чергу, діалог – це «глибинний процес», тобто не просто факт зустрічі чи розмови або суперечки, а процес, коли комунікація між учасниками виходить за межі обміну звинуваченнями чи претензіями. Натомість ми фокусуємося на індивідуальних чи колективних переживаннях, болях, їх причинах, передумовах”.

Участь в тренінгу від Бобринецької міської територіальної громади взяли: Марина КОЧУБЕЙ -  начальник відділу економічного розвитку, торгівлі, та інвестицій та Вікторія ІВАЩЕНКО – провідний спеціаліст відділу кадрового забезпечення, зв’язків з громадськістю, інформаційної та організаційної  діяльності .

У подальшому, за підтримки експертів проєкту навчені представники місцевого самоврядування з громад, які відібрані до участі, зможуть використати діалогові методики на практиці при проведенні консультацій з громадськістю. Так, в громадах Кіровоградської області, які беруть участь в проєкті, будуть обрані актуальні теми місцевого розвитку, з`ясовані різні бачення вирішення актуальних проблем та відбудуться щонайменше два громадські обговорення із залученням всіх зацікавлених сторін.

Як зазначив координатор проєкту в Кіровоградській області Сергій Ткаченко: “Проєкт спрямований на посилення компетенцій працівників органів місцевого самоврядування територіальних громад нашої області з організації та проведення діалогових заходів. Це важлива компетенція, адже використання таких практик дає змогу залучати широке представництво різних категорій місцевих жителів громади до спільного та конструктивного обговорення актуальних для громади проблем, а також пошуку їх рішень. У такому форматі можна знайти дійсно компромісні рішення питань, які хвилюють жителів громади. Що, в свою чергу, сприяє зниженню соціальної напруги та посиленню в місцевих жителів відчуття єдності, приналежності та включеності до вирішення проблем.”.

Нагадаємо, що в рамках проєкту “Лабораторії творчого діалогу”, навчання практикам проведення діалогів загалом пройдуть 240 представників місцевої самоврядування з 12 регіонів України. Проєкт  є однією з перших масштабних ініціатив впровадження діалогового підходу в застосуванні інструментів участі на локальному рівні.Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь