Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

209 РІЧНИЦЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА

Дата: 09.03.2023 09:00
Кількість переглядів: 289

Четвер, 9 березня – дев’ятий день весни і 379-й день війни в Україні. Українці всього світу (і не тільки українці) відзначають день народження Тараса Шевченка.

Можливо, не всі поспішають цитувати Шевченка зараз, але його слова "Борітеся – поборете! Вам Бог помагає" вже не перший рік є гаслом, під яким живуть свідомі українці. В умовах війни воно вкотре набуває особливого значення.

У кожного народу є талановиті митці-поети, письменники. Саме вони прославляють свою країну, звеличують її  серед інших націй світу. Тарас Григорович Шевченко — великий поет, геній українського народу. Він зробив неоціненний вклад у духовну скарбницю людства.

Про  біографію Тараса Шевченка написано немало. За своє коротке життя, а прожив він чимало, 47 років і один день, Шевченко сповна наситився стражданнями, серед яких були і результати власних помилок, але він не міг не жадати того, до чого прагнемо всі ми - життя і свобода, самореалізація і благополуччя, мир і повага, прості людські цінності. Його творчість це його душа, в ньому він був чесний і добрий, ярий і нескінченно багатий.

Життя Великого Кобзаря є прикладом свідомого вибору людини, яка обрала нелегку, сповнену випробувань і боротьби дорогу служіння рідному народові. Вся його творчість пронизана гарячою любов’ю до рідного краю. Без його імені неможливо уявити нашої літератури, нашої культури, нашої країни. Духовну велич і красу українського слова він підніс на найвищу височінь. Тарас Шевченко був, є і навіки залишиться найголовнішою особистістю у становленні нашої держави. Для всіх нас він став потужним джерелом національної свідомості та символом України.

І в сьогоднішній час його пророчі слова піднімають нам бойовий дух!

Ми віримо в український народ, в його єдність та силу, в його незламність!

Слава Україні та її Героям!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь