Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Зустріч корифеїв на Бобринеччині

Дата: 23.08.2022 13:23
Кількість переглядів: 651

На виконання Указу Президента України вiд 24 серпня 2021 року № 423 «Про День Української Державності», розпорядження начальника обласної вiйськової адмiнiстрації вiд 05 липня 2023 року № 478-р «Про вiдзначення в областi Дня Української Державності» творчою групою працівників закладів освіти та культури Бобринецької міської ради, у надзвичайно короткі терміни, підготовлено інформаційно-просвітницький відеоролик на тему «Зустріч корифеїв на Бобринеччині».

Бобринецька громада славна своїми визначними подіями та відомими постатями, які внесли значний вклад у процес Українського Державотворення.

Тему було обрано не випадково… Адже саме наше невеличке степове містечко стало колискою українського професійного театру під керівництвом всесвітньовідомого режисера, драматурга, композитора, співака та педагога, творця національного духу України - Марка Лукича Кропивницького. До того ж цьогоріч виповнюється 140 років з часу заснування театру корифеїв – першого українського професійного театру.

Становлення українського професійного театру відбувалося в період постійного тиску на українську культуру з боку «панівної нації». Проте корифеї українського театру своєю творчістю прославляли українську культуру, намагалися розбудити національну самосвідомість українців та сприяли національно-духовному відродженню українського народу.

Роки професійної діяльності театру корифеїв були роками «золотого віку» національного театру, його українізації та початку відокремлення від імперського впливу. Разом зі своєю трупою Кропивницький створив школу акторської та режисерської майстерності, піднісши український театр на значно вищий щабель професіоналізму.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь