Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

22 червня - День скорботи й вшанування пам’яті жертв війни в Україні

Дата: 22.06.2022 10:10
Кількість переглядів: 821

Фото без описуНедільний ранок 22 червня 1941 року трагічною сторінкою увійшов у життя мільйонів українців і став історичним днем глибокої скорботи. Розпочалася найжахливіша війна в історії нашого народу, яка забрала життя кожного п’ятого нашого співвітчизника. У цей день ми згадуємо тих, хто так і не повернувся з війни, тих, хто кров’ю і потом відстоював перемогу,  тих, хто першим прийняв на себе цей страшний удар і про тих, чиї життя були покалічені і зруйновані.

Ми не забуваємо трагічну сторінку історії. Сьогодні наш обов’язок – зберегти пам’ять про тих, хто відстояв перемогу в цій жахливій війні, оберігати спокій і злагоду у суспільстві, боронити незалежність та суверенітет нашої держави задля майбутнього українського народу.

Схиляємо голови перед мужністю та нескореністю нашого народу, який знайшов у собі сили вистояти та вижити, який піднявся на бій та переміг у героїчній боротьбі.

На початку ХХІ століття українці знову боронять рідну країну від агресора, який цього разу прийшов із сходу. Україна несе безпрецедентні людські та матеріальні втрати. Українські родини майже щодня втрачають своїх годувальників, батьки – дітей, а діти – батьків. Це нова велика втрата для українців, яка загоюватиметься не один десяток років. Єдиний шлях, щоб зупинити жорстоку війну, – консолідувати зусилля міжнародної спільноти для встановлення миру, а головне – консолідувати наші зусилля для зміцнення та розвитку країни, бо лише в єдності та взаємодії ми демонструватимемо свою тверду та непохитну волю.

У День скорботи й вшанування пам’яті жертв війни в Україні жителі Бобринецької територіальної громади вшанували пам’ять про полеглих хвилиною мовчання і поклали квіти до пам’ятника Невідомому солдату.

Вічна пам'ять загиблим. Честь і слава живим героям!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь