Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Шукаємо патронатних вихователів!

Дата: 29.04.2021 11:01
Кількість переглядів: 985

Фото без описуКомунальний заклад «Бобринецький міський центр соціальних служб» звертається до небайдужих громадян щодо створення патронатних сімей, які дадуть змогу дітям отримати піклування, затишок, захист та родинну злагоду.

Патронат над дитиною - це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Патронат над дитиною передбачає надання в сім’ї патронатних вихователів тимчасового догляду, виховання та реабілітації для дитини, яка опинилася в складних життєвих обставинах (насильство, бездоглядність, загроза життю і здоров’ю, проблеми з житлом, хвороба батьків або їх ув’язнення тощо). У цей же час фахівці надаватимуть комплексну підтримку біологічній родині дитини у вирішенні проблем, щоб дитина невдовзі змогла до неї повернутись.  Якщо ж повернення у рідну сім’ю буде неможливим, для дитини підберуть альтернативні форми сімейного виховання – усиновлення, опіка/піклування, прийомна сім’я чи дитячий будинок сімейного типу.

 Патронатним вихователем може бути громадянин України, який має досвід виховання дитини, відповідні житлові умови для надання послуг з догляду, виховання та реабілітації дитини у своєму помешканні.

Термін перебування у сім’ї патронатного вихователя визначається потребами дитини та залежить від складності життєвих обставин, які спричинили влаштування дитини, але не має перевищувати 3 місяці. В окремих випадках його може бути продовжено до 6 місяців. Одночасно під патронат в одну сім’ю влаштовується виключно діти (не залежно від їх кількості), які є братами-сестрами, або до влаштування під патронат проживали в одній родині.

Фінансування послуг патронату складається з оплати послуги (праці патронатного вихователя), а також соціальних виплат на дітей, влаштованих під патронат. Розмір оплати за послугу патронату над дітьми прирівняний до 5 прожиткових мінімумів для працездатної особи. Сьогодні ця сума разом із податками складає 11350 грн. При влаштуванні 2-х і більше дітей віком від 1-го року, неповнолітньої вагітної, дитини з ВІЛ-інфекцією, грошове забезпечення збільшується на 10% за кожну категорію, але сумарно не перевищує 50%. Соціальна допомога на утримання і виховання дитини в розмірі - 2,5 прожиткових  мінімумів, відповідно до віку дитини з інвалідністю - 3,5.

За детальною інформацією звертайтесь за адресою: м.Бобринець, вул.. Незалежності, 80 каб.424, тел. 0972263616.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь