Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Хвилина пам'яті

Дата: 25.11.2016 16:59
Кількість переглядів: 873

Фото без опису

Голодомор 1932-1933 років - безпрецедентний злочин сталінської тоталітарної системи проти українського народу, який спричинив національну катастрофу.

Конфіскацію продовольства комуністичний режим застосував як зброю масового  знищення  населення.
За оцінками дослідників, втрати від голоду становили від 7 до 10 млн. осіб, понад третина них - діти.

Люди не спроможні щось змінити в минулому, але в змозі дати йому об'єктивну оцінку, а також винести з того уроки і запобігти поверненню гірких і драматичних сторінок історії. Всебічні, правдиві знання допоможуть уникнути подібних катастроф у майбутньому.

25 листопада 2016 року біля пам’ятного знаку жертв голодомору  1932-1933 років та політичних репресій, відбувся мітинг–реквієм, за участю заступника міського голови з соціально-гуманітарних питань, працівників міського Будинку культури та учнів школи №4. Було запалено свічку пам’яті за мільйонами  душ всіх невинних жертв тих років. Ми не в змозі згадати всіх поіменно, бо гинули цілі родини, вимирали села. Але й забувати тієї жахливої трагедії не маємо права. Адже це чи не найжахливіша сторінка в історії нашого народу.

Завдяки свідкам та історикам ми вже знаємо досить правди, щоб зрозуміти, яка велика і безповоротно втрачена частина України лежить у тих могилах. Усе це ми маємо розуміти і пам‘ятати. Головне - не допустити цього у теперішньому суспільстві. Це стане найбільшим вшануванням пам'яті жертв страшної трагедії. А тому наш святий обов’язок сьогодні – зберегти пам’ять про всіх невинно закатованих, про всіх, хто не дожив, пам’ять про живих і ненароджених. Ніхто не має права про це забути!

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь