Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Засідання робочої групи з питань економічного розвитку в рамкамках програми DOBRE

Дата: 13.02.2018 16:41
Кількість переглядів: 873

Фото без опису13 лютого відбулося перше засідання робочої групи Бобринецької міської об'єднаної територіальної громади з питань місцевого економічного розвитку, за участі першого заступника міського голови Валентина Висоцького і регіонального менеджера та програмного спеціаліста "DOBRE" Вікторії Зубкової.  Під час засідання експерт з регіонального розвитку,  ГО «Подільська агенція регіонального розвитку»  Іван Образцов разом з робочою групою провели аналіз стратегії громади, зосередивши увагу на економічну складову та обговорили ряд проблемних аспектів, а саме:

  • велика різниця між закупівельною ціною на продукцію рослинництва і роздрібною ціною
  • поганий стан доріг
  • мало розвиненою залишається галузь переробки продуктів рослинництва і молока
  • занепад садівництва і тваринництва

Також було відзначено що потенційним джерелом доходів для мешканців Бобринецької ОТГ, може бути туризм. Однак, його розвиток блокується майже повною відсутністю туристичної інфраструктури при наявності цікавих місць.

Отже, в ході обговорень вирішили що до місцевих завдань належить створення робочих місць, диверсифікація працевлаштування на: бджільництво, переробку молока та продуктів рослинництва,  тваринництво, зберігання . Обов’язково потрібно запровадити сучасні технології переробки.

Наступним кроком буде обговорення практичних питань у контексті виокремлених пріоритетних напрямків розвитку. Бачення громади. Проведення з представниками Робочої групи SWOT-аналізу (визначення сильних та слабких сторін) по декільком напрямках розвитку ОТГ.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь