Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Про порядок реєстрації пасік

Дата: 21.02.2020 13:18
Кількість переглядів: 606

Фото без опису

З метою обліку пасік та здійснення лікувально-профілактичних заходів кожна пасіка має бути з ветеринарно-санітарним паспортом.

Відповідно до статті 13 Закон України "Про бджільництво", з метою обліку пасік та здійснення лікувально-профілактичних заходів на кожну пасіку видається                 ветеринарно-санітарний паспорт. Форма паспорта і порядок його видачі затверджені спільним наказом Міністерства аграрної політики України та Української академії аграрних наук від 20.09.2000 року № 184/82, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 23 жовтня 2000 року за № 736/4957.

Пасіка підлягає  реєстрації за місцем проживання фізичної особи або за місцезнаходженням юридичної особи, яка займається бджільництвом, у місцевих державних адміністраціях або сільських, селищних, міських радах один раз в рік заснування пасіки.

Для реєстрації пасіки фізичній чи юридичній особі, незалежно від форми власності, необхідно надати до Бобринецької районної державної лікарні ветеринарної медицини (м. Бобринець, вул. Каштанова, 108)  письмове звернення. У заяві про реєстрацію пасіки зазначаються назва та адреса заявника, кількість бджолосімей.

Під час реєстрації пасіки проводиться її епізоотичне обстеження, клінічному огляду підлягають 100 % бджолосімей, за що необхідно буде сплатити кошти (адміністративну послугу), відповідно до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 13.02.2013 № 96, розмір плати за надання послуг визначені без урахування ПДВ.

У паспорті відображається: характеристика пасіки, її ветеринарно-санітариний стан, епізоотична обстановка, дані лабораторних досліджень, результати проведених лікувально-профілактичних заходів.

Бобринецьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області  в 30-денний термін видає заявнику ветеринарно-санітарний паспорт пасіки, що  засвідчує факт її реєстрації з обовязковою державною реєстрацією.

Оскільки відповідно до вимог Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів", листа Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 14.06.2018 року № 602-113-12/4087 щодо реєстрації пасік, розпорядження Головного державного ветеринарного інспектора України від 11.06.2018 року № 67 державна реєстрація є обов’язковою для суб’єктів господарювання, які займаються утриманням та розведенням бджіл.

Реєстрація потужностей здійснюється на безоплатній основі. Оператору ринку необхідно лише подати заяву до Бобринецького  районного  управління Держпродспоживслужби за місцем розташування потужностей та детальну інформацію про вид діяльності.

При зміні назви чи адреси пасіки, її власник повинен проінформувати про це Бобринецьке районне  управління Держпродспоживслужби протягом 10 днів.

 

Недотримання даних вимог значно ускладнює або ж унеможливлює позитивне вирішення спірних питань, що можуть виникнути під час ведення господарської діяльності.

 

Бобринецьке районне управління

Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь