Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

УВАГА! Стихійна торгівля заборонена!

Дата: 04.09.2019 14:25
Кількість переглядів: 1189

Шановні мешканці громади, хочемо вкотре звернути вашу увагу, що стихійна торгівля заборонена Законом України "Про благоустрій населених пунктів" та найголовніше, небезпечна для вашого здоров’я.
У жодній європейській країні не можна побачити вуличних продавців харчовими продуктами на тротуарах чи в інших не відведених для цього місцях. В літній період на вулицях міста стрімко зростає кількість місць стихійної торгівлі продуктами харчування, та, як неодмінний наслідок — збільшення ризику харчових отруєнь.

Цьому сприяє не лише соціально-економічне становище в країні, а й те, що громадянин не замислюється над тим, в якій мірі можна нашкодити власному здоров’ю, якщо харчуватися зі стихійних ринків. Несвідома частина громадян надає перевагу продуктам харчування, які реалізують із землі, не замислюючись про якість цих продуктів, ким та в яких умовах вони виготовлені, де зберігались і як вони транспортувались. Не дивляться покупці і на бруд, що летить на продукти з вулиці від машин та з-під ніг перехожих. Не згадують вони й про повідомлення в засобах масової інформації про гострі кишкові отруєння серед тих осіб, які вживали продукти придбані на стихійних ринках, вважаючи що з ними цього не трапиться.

Якість і свіжість продуктів на стихійних ринках, жодним чином не перевіряється.

Покупець, купуючи їжу на вулиці бере відповідальність на себе і повинен усвідомлювати всі ризики для здоров’я та пам’ятати, що вулична торгівля є незаконною. Єдине законне місце для торгівлі харчовими продуктами, крім магазинів – це ринок.

Робоча група з питань відстеження ситуації на споживчому ринку, до складу якої входять спеціалісти: Бобринецького відділення поліції Новоукраїнського відділу поліції ГУНП у Кіровоградській області, Держпродспоживслужби у Бобринецькому районі, районного управління економічного розвитку і торгівлі та інфраструктури РДА та відділу економічного розвитку, торгівлі, інвестицій та інформаційної діяльності Бобринецької міської ради продовжує проводити роз’яснювальну роботу та обстежувати територію громади з метою виявлення та ліквідації торгівлі з рук у невстановлених місцях.

Наголошуємо про  відповідальність за торгівлю з рук у невстановлених місцях відповідно до ст. 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме: "Торгівля в містах з рук на вулицях, площах, у дворах, під'їздах, скверах та в інших невстановлених місцях - тягне за собою накладення штрафу від одного до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі або без такої. Торгівля з рук у невстановлених місцях промисловими товарами - тягне за собою накладення штрафу від шести до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі"

На жаль, стихійну торгівлю не так легко подолати. Це можливо тільки тоді, коли самі мешканці міста зрозуміють, що продукція, яка не пройшла спеціальної перевірки є дуже небезпечна для їх життя. Будьте свідомі та здорові!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь