Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Написання проектних заявок для U-LEAD`ерів освіти

Дата: 25.04.2019 08:20
Кількість переглядів: 499

Фото без опису11 та 12 квітня 2019 року в м.Дніпро було організовано та проведено дводенний навчальний тренінг з написання проектних заявок для U-LEAD`ерів освіти. Серед учасників – освітяни Кіровоградської, Миколаївської, Донецької та Луганської областей.

За сприяння та співпраці представників Кіровоградського відокремленого підрозділу Центр розвитку місцевого самоврядування та Дмитра Якимчука, Регіонального радника з питань децентралізації у сфері освіти, Кіровоградщину представляла команда керівників органів управління освітою Новоукраїнської, Соколівської, Маловисківської, Великоандрусівської, Помічнянської та Бобринецької ОТГ (начальник відділу освіти, молоді та спорту міської ради В.Літвінова).

Від імені мережі підтримки реформи освіти програми U-LEAD (U-LEAD`ерів освіти) в Кіровоградській області можу сказати, що розроблені Програмою U-LEAD за участі різних партнерів методичні рекомендації щодо створення органу управління освітою в об’єднаних територіальних громадах є дуже важливими як для представників тих громад, де вже створено власні органи управління освітою, так і для тих, які ще не визначилися, у якій саме організаційній формі утворити орган управління освітою: у структурі виконавчих органів ради чи як окремий виконавчий орган з питань управління освітою.

Вважаємо, що ці рекомендації повинні бути втілені в громадах нашої області, оскільки вони надають теоретичне та практичне підґрунтя органам місцевого самоврядування у вирішенні проблемних питань створення оптимальної системи управління освітою в об’єднаних територіальних громадах. Корисними також є зразки документів, які можуть слугувати основою для підготовки нормативної бази у галузі освіти для місцевої ради та безпосередньо для органу управління освітою.

Чітко виписано розмежування між власними (самоврядними) та делегованими повноваженнями у сфері освіти виконавчих органів сільських, селищних та міських рад, питання управління закладами освіти, надано рекомендації щодо заповнення матриці освітньої мережі ОТГ.

Протягом двох днів учасники навчання під керівництвом досвідчених тренерів, справжніх професіоналів своєї справи Вячеслава Топорова, Радника з розробки та впровадження проектів Програми «U-LEAD з Європою» та Наталі Лукашенко, Радника з питань моніторингу проектів Програми «U-LEAD з Європою» активно опановували основи проектного менеджменту. Ознайомилися з типами проектів, стратегією, плануванням та проектним циклом. Виконували практичні вправи «Пошук кращих ідей для проектів», «Дослідження мотивації донорів», «Формулювання проблеми», «Побудова дерева проблем», «Побудова дерева цілей. Вибір стратегії проекту», «Складання бюджету» або «Комунікаційний план проекту».

Мережею обговорено та висловлено одностайну думку, що навчання з написання проектних заявок програми U-LEAD було надзвичайно корисним, оскільки тепер, використовуючи отримані знання, ми зможемо більш ефективно створювати та презентувати свої проекти потенційним донорам для того, щоб втілювати різноманітні ідеї стосовно розвитку освіти в нашому регіоні, надання більш якісних освітніх послуг. Також ми плануємо поширити отримані знання серед керівників закладів освіти ОТГ, зацікавлених осіб, представників громадських організацій, щоб покращити ситуацію у галузі освіти у нашій області та окремо взятій ОТГ щодо планування, підготовки та подання проектних заявок на отримання фінансування, залучення грантових коштів. Ми дійсно прагнемо розвитку та будемо створювати умови для їхньої реалізації.Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь