Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Оголошується конкурс проектів Громадського бюджету 2019

Дата: 15.04.2019 16:03
Кількість переглядів: 962

Фото без опису

Небайдужі городяни, креативні ідеї і фінансування з міського бюджету, так діє программа соціального розвитку Громадський бюджет, що допоможе осучаснити громаду, зробити її  більш комфортною  для  жителів.

Бобринецька  міська об’єднана  територіальна громада оголошує  конкурс на реалізацію ініціатив жителів громади, громадських організацій, які мають бажання долучитися до вирішення проблем громади.

З 15 квітня 2019 року протягом 30 календарних днів  ми чекаємо від вас проектні заявки, щодо  соціальнокультурного розвитку нашої громади. Заявки подаються  відповідно до  форми БЛАНКА-ЗАЯВКИ, або у електронному вигляді  на платформі громадського бюджету Бобринецької ОТГ за посиланням https://bobrynets.pb.org.ua/.

Умови подання пропозицій:

  1. Проекти можуть подавати мешканці, які постійно проживають на території Бобринецької міської об’єднаної територіальної  громади та громадські організації, які зареєстровані на території ОТГ.
  2. Проекти, які передбачають особистий  внесок громадян та громадських організацій матимуть пріоритетне значення.
  3. Загальна сума громадського бюджету на 2019 рік 300 000 гривень, вартість однієї проектної заявки не повинна перевищувати  50 000 гривень.

 

4. ПОРЯДОК ПОДАННЯ ПРОЕКТНИХ  ПРОПОЗИЦІЙ

 4.1. Вимоги до проектних пропозицій:

4.1.1. Назва проектної пропозиції повинна бути викладена лаконічно, в межах одного речення, і не повинна суперечити меті проектної пропозиції, що подається.

4.1.2. Проектні пропозиції мають відповідати наступним критеріям:

-       одна заявка – один об'єкт;

-       об’єкт загального користування;

-       актуальність для членів територіальної громади;

-       узгодженість мети та результату;

-       можливість реалізації протягом бюджетного року.

4.1.3. Реалізація проектної пропозиції знаходиться в межах компетенції виконавчих органів Бобринецької міської ради.

4.1.4. У випадку, коли реалізація проектної пропозиції передбачає використання земельної ділянки, остання повинна належати до власності територіальної громади і відповідати затвердженій містобудівній документації.

4.2. Проектні пропозиції, що подаються на конкурс, що будуть профінансовані за рахунок коштів громадського бюджету, оформлені згідно вимог, мають формуватись з наступного пакету документів: бланк-заявка, список з підписами щонайменше з 10 членів територіальної громади (окрім автора проектної пропозиції), які її підтримують.

4.3. Проектні пропозиції подаються в паперовому або електронному вигляді на адресу Бобринецької міської ради: м. Бобринець, вул. Незалежності, 80, каб. №206 або на е-mail: http://econombobrotg@gmail.com.

Інформація щодо конкурсу розміщується на офіційному веб-сайті Бобринецької міської ради у розділі «Громадський бюджет (бюджет участі)».

4.4. До проектної пропозиції автором обов’язково додається розрахунок витрат. 

4.5. Заповнені бланки-заявки проектних пропозицій, що надійшли на конкурс, реалізація яких відбуватиметься за рахунок коштів бюджету участі (громадського бюджету), за винятком сторінок, що містять персональні дані авторів і на розповсюдження яких останні не дали своєї згоди, будуть розміщенні на офіційному веб-сайті Бобринецької міської ради у розділі «Громадський бюджет (бюджет участі)».

4.6. Автор проектної пропозиції може у будь-який момент зняти свою проектну пропозицію з розгляду, але зробити це повинен не пізніше ніж за 7 календарних днів до початку голосування.

4.7. Об’єднання проектних пропозицій можливе лише за взаємною згодою авторів проектних пропозицій, що засвідчується заявами авторів.

4.8. Внесення змін щодо суті проектної пропозиції можливе лише за згодою авторів в результаті додаткових консультацій.

4.9. Автор проектної пропозиції або уповноважена ним особа може представити проектну пропозицію в ході публічного обговорення. Метою такого обговорення є детальний розгляд представлених проектних пропозицій. Внесення можливих змін до проектних пропозицій можливе не пізніше ніж за 7 календарних днів до початку голосування. 

Громадський бюджет - це частина коштів з міського бюджету, що йде на фінансування проектів та пропозицій мешканців міста. Автор повинен детально розписати проект: від ідеї – до витрат на його реалізацію.

Один автор може подати тільки один проект, зібравши необхідну кількість підписів на підтримку своєї ініціативи. Після цього проект повинен отримати позитивну оцінку фахівців міськради або спеціально створеної експертної групи. Далі – фінальне голосування, на якому мешканці самі визначають які проекти будуть реалізовані в їхньому місті. Переможці отримують фінансування і зацікавлені в ефективному використанні виділених коштів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь