Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Бобринчани відзначили 75 річницю визволення м.Бобринець

Дата: 16.03.2019 15:56
Кількість переглядів: 793

Фото без опису16 березня бобринчани відзначають 75-у річницю визволення рідного міста від фашистських загарбників. Місто, яке більше двох років було окуповане агресором, а у березні 1944 року звільнене частинами 19, 93, 113, 223-ї стрілецьких дивізій 57-ї армії Третього Українського фронту.

Традиційно, у цей день ми вшановуємо пам'ять тих,  хто віддав життя за мир свого народу.

Сьогодні по вул. Миколаївській відбулася урочиста хода,  яка взяла свій початок від районного будинку дитячої творчості. Учасники заходу  поклали квіти до стели загиблим воїнам АТО, пам’ятників загиблим вчителям та учням міста,  пам’ятного знаку загиблим воїнам-інтернаціоналістам та учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС, до пам’ятних дошок загиблим учасникам АТО та Герою Небесної сотні Віктора Чміленка. 

Під час мітингу, що проходив на площі біля пам’ятника Невідомому солдату, до присутніх звернувся міський голова Валерій Сніжко. Валерій Вадимович привітав присутніх з днем визволення міста та висловив найщиріші вітання і побажання ветеранам-визволителям та воїнам, що сьогодні боронять нашу Батьківщину від загарбників.

З вітальним словом до учасників заходу також звернувся військовий комісар Бобринецького районного військового комісаріату підполковник  Микола  Капітоненко.

Представники влади та громадськості поклали квіти до пам’ятника Невідомого солдату та хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв, що полягли  смертю хоробрих на фронті, у партизанських загонах та підпіллі,  у гітлерівських катівнях та  таборах смерті,  героїв сьогодення.

У переддень свята міський голова Валерій Сніжко, заступник міського голови з соціально-гуманітарних питань Людмила Кривошея та голова Бобринецької міської організації ветеранів України Лідія Беліченко відвідали  ветеранів Другої світової війни та вручили продуктові набори Неклесі Дем’яну Дем’яновичу, Войнаровській Любові Григорівні, Ворнікову Григорію Яковичу, Коваль Вірі Яківні та  Хмаріну Івану Васильовичу.

Сьогодні ми схиляємо голову перед пам’яттю загиблих, висловлюємо вдячність і повагу живим, згадуємо тих, хто не повернувся з війни або відійшов у вічність вже в мирний час. Сердечна подяка їм і низький уклін від усіх мешканців міста Бобринець.

Дорогі бобринчани! Бажаємо Вам міцного здоров'я, добробуту, миру, тепла та затишку, оптимізму та здійснення найзаповітніших мрій. Нехай квітне і розвивається наше рідне місто, а життя кожної родини буде наповнено радістю, благополуччям і впевненістю у завтрашньому дні!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь