Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Мотивація та можливості: кар’єрні радник допомагатимуть безробітним мешканцям Кіровоградщини визначати ступінь мотивації до праці

Дата: 13.03.2019 08:17
Кількість переглядів: 474

Фото без описуВідповідно до норм порядку реєстрації безробітних, кар’єрний радник, після реєстрації безробітного, вживає заходів із здійснення поглибленого профілювання такої особи. За результатами профілювання визначається відповідна профільна група – група, до якої належить зареєстрований безробітний, за результатами оцінки його ступеня мотивації до праці та можливостей працевлаштування.

Наказом Міністерства соціальної політики України від 19.12.2018 № 1910, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 28.12.2018 за № 1517/32969, затверджено Методику здійснення первинного та поглибленого профілювання осіб, які шукають роботу, та зареєстрованих безробітних. Згідно до цієї Методики визначено 5 профільних груп безробітних.

До першого профілю належать безробітні, які мають високий ступінь мотивації до праці та високі можливості працевлаштування (безробітних цього профілю відрізняє наявність бажання працювати та готовність розпочати роботу, активність у пошуку роботи, відсутність досвіду довготривалого безробіття, повна відповідність особистісних і професійних якостей вимогам ринку праці, наявність професії, на яку є попит на ринку праці, наявність досвіду роботи, вмінь та навичок). Безробітні, яким визначено другий профіль, теж мають високий ступінь мотивації до праці, але середні або низькі можливості працевлаштування. Безробітними третього профілю є особи з цими же середніми або низькими можливостями працевлаштування, але їх ступінь мотивації до праці є середнім або низьким. Громадяни з четвертим профілем теж мають середній або низький ступінь мотивації до праці, але при цьому їх можливості до працевлаштування є високими. Безробітні, яких віднесено до п’ятого профілю, мають низький ступінь мотивації до праці та низькі можливості працевлаштування.

У залежності від цих профільних груп безробітним пропонується відповідний набір заходів та послуг щодо сприяння зайнятості. При цьому для всіх профільних груп пропонується базовий набір заходів та послуг, який включає інформування про наявні вакансії, підбір роботи, консультування щодо можливостей самостійного пошуку роботи та підвищення власної конкурентоспроможності на ринку праці, участь у постійно діючих міні-ярмарках та ярмарках вакансій, презентаціях роботодавців, днях відкритих дверей, участь у семінарах з багатьох питань зайнятості населення та стану ринку праці.

 

Богдан Стоян, заступник директора Кіровоградського обласного центру зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь