Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

100-та річниця Дня Соборності України

Дата: 24.01.2019 10:01
Кількість переглядів: 621

Фото без опису

100 років тому – 22 січня 1919 року – Українська Народна Республіка (УНР) та Західноукраїнська Народна Республіка (ЗУНР) підписали Акт злуки. Таким чином відбулося історичне возз’єднання українських земель, так званої Наддніпрянської і Наддністрянської України, . Цей договір увійшов в нашу сучасну історію як «Акт злуки» і 22 січня 1919 року він був публічно оприлюднений в Києві на знаменитій Софійській площі. Український народ, що століттями був розділений між різними країнами, визволився нарешті з неволі і отримав можливість об'єднатися на своїй землі в цілісній Україні.

Акт злуки тоді так і залишився лише декларацією, але український народ ніколи не втрачав надію, адже народ, який втратив надію просто зникає і 22 січня 1990 року мільйони українців вишикувалися в справжній живий ланцюг, що розтягся від Києва до Львова. Вони відзначали День Соборності, День своєї української єдності та свободи.

Український народ кожного дня доводить, що він єдиний. Сьогодні на долю нашої країни випадають тяжкі випробування, що перевіряють на міцність український дух. Тисячі українців відстоюють  цілісність  нашої держави та  свободу кожного громадянина окремо. 

Саме тому, вшановуючи історичне минуле свого народу, 22 січня в День Соборності України у великому залі адмінприміщення, відбулися урочисті та святкові заходи до Дня Соборності України, в яких прийняли участь працівники міської ради. За дорученням міського голови Валерія Сніжка перший заступник міського голови Валентин Висоцький поклав квіти до пам’ятної дошки герою Небесної Сотні Віктору Чміленку. Хвилиною мовчання присутні  вшанували пам’ять загиблих героїв, що виборювали право на незалежність і цілісність України та віддали своє життя заради миру і спокою своєї Батьківщини. Не забули про українську мрію, - єдність, свободу і незалежність, - колективи міських шкіл. Працівники  КЗ ЗОШ №5 поклали квіти до пам'ятних дошок та вшанували пам'ять тих, хто загинув, захищаючи мир та  соборність рідної України.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь