Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Молодіжний баркемп «Сила твоєї ініціативи»

Дата: 22.12.2018 08:53
Кількість переглядів: 1187

Фото без опису20 грудня у Бобринці відбувся Молодіжний баркемп «Сила твоєї ініціативи». Команда Спілки Громадські Ініціативи України, регіональним партнером якої на Кіровоградщині є Агенція сталого розвитку «Хмарочос», за підтримки Програма DOBRE активно працює з молоддю громади у проекті "Голос громади у місцевому самоврядуванні". Формат баркемпу один із дуже цікавих і дієвих. Найголовніше у цьому процесі - голоси громади.

енергійна та перспективна молодь в одному просторі з представниками влади, молодіжними працівниками, вчителями, в ролі детективів громади визначили 18 проблем і 3 актуальні проблеми, які за методом радара набрали найбільшу кількість голосів.

Ольга Варіченко – старший лейтенант Патрульної поліції Кіровоградської області допомогла організаторам заходу розкрити з професійної точки зору тему БЕЗПЕЧНОЇ ГРОМАДИ - це один із стратегічних напрямків у реформі децентралізації і обізнаності молоді в інструментах посилення безпеки.

На прикладі кейсу «Будь видимим», який втілює Агенція сталого розвитку «Хмарочос» у партнерстві з УПП в Кіровоградській області за підтримки Police Training Assistance Project - PTAP, учасники познайомилися з алгоритмами реалізації просвітницьких безпекових ініціатив та філософією community policing.

Володимир Нечай – голова молодіжної громадської організації  "TEMП"  розповів про локальні успіхи діяльності та активну участь у житті громади.

 В ОТГ програми DOBRE відтепер працює програма "Молодіжний працівник"  в рамках баркемпу завдяки Людмилі Кривошеї відбулася презентація програми, обговорення наступних кроків.

Напрями діяльності молодіжного працівника:

реалізація державної молодіжної політики на регіональному та місцевому рівнях;

забезпечення взаємозв’язку державних органів регіонального і місцевого рівнів у процесі реалізації державної молодіжної політики;

забезпечення і розвиток взаємозв’язку державних органів, молодіжних об’єднань та неформальних молодіжних спільнот на регіональному і місцевому рівнях;

сприяння координації роботи молодіжних колективів та об’єднань;

участь у розробці й реалізації молодіжних проектів та програм;

надання консультаційної допомоги підліткам, молоді, молодим сім’ям (профорієнтаційної, правової, соціальної, психологічної, оздоровчої та ін.);

моніторинг інформації про становище молоді в регіонах (формування «соціальних паспортів» різних груп молоді).

Молодіжний баркемп «Сила твоєї ініціативи» став платформою і для обговорення проекту реконструкції міського парку, в розробку якого залучена молодь. Саме цей проект підготовлено для участі у конкурсі проектів у рамках Місцевого економічного розвитку(МЕР) за сприяння Програми DOBRE.

Дякуємо Ірині та Сергію Ткаченкам за навчання, нові платформи та залучення молоді до активності.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь