Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Освітянський Форум

Дата: 03.09.2018 09:04
Кількість переглядів: 962

Фото без описуСерпневий Форум освітян - особлива педагогічна традиція, зігріта теплом останніх літніх днів і любов'ю до професії. Це час відліку нових справ, нового витка життя в освіті, що знаменує початок шкільного марафону довжиною ще в один рік. Він наближає один з найважливіших днів у році - свято, з якого починалася і починається для кожного наступного покоління дорога в світ знань, - 1 вересня.

30 серпня 2018 року в актовій залі комунального закладу «Бобринецьке НВО «НВК «Гімназія – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1» Бобринецької міської ради відбувся серпневий педагогічний Форум, під час якого освітяни міста підведи підсумки роботи попереднього навчального року та окреслили пріоритети на наступний.

На Форум прибуло понад 170 делегатів, які представляли заклади дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти міста.

Тематична спрямованість цьогорічного Форуму – «Реалізація Концепції «Нова українська школа» - втілення освітянських реформ та нового змісту освіти».

У роботі форуму брали участь:

Сніжко Валерій Вадимович - міський голова, Кривошея Людмила Петрівна - заступник міського голови з соціально-гуманітарних питань, Літвінова Вікторія Петрівна – начальник відділу освіти, молоді та спорту міської ради, Цесарська Лариса Наумівна – голова райкому профспілки працівників освіти і науки України, Заслужений працівник профспілки працівників освіти і науки України, представники Бобринецького районного управління Головного управління ДПСС, Бобринецького районного відділу управління ДСНС України у Кіровоградській області, керівники та педагогічні колективи закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти міста.

Міський голова Сніжко Валерій Вадимович, начальник відділу освіти, молоді та спорту міської ради Літвінова Вікторія Петрівна, голова райкому профспілки працівників освіти і науки України, Заслужений працівник профспілки працівників освіти і науки України Цесарська Лариса Наумівна вручили трудову книжку Ковальовій Ірині Ігорівні, молодому спеціалісту, яка розпочала свою трудову діяльність у Бобринецькому дошкільному навчальному закладі № 1 «СОНЕЧКО».

Міський голова Сніжко Валерій Вадимович привітав усіх присутніх з початком нового навчального року та висловив слова вдячності  педагогічним працівникам за їх нелегку щоденну працю.

Валерій Вадимович відзначив, що розвиток освітньої галузі був та залишається одним із головних пріоритетів діяльності міської влади.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту Літвінова В. П. у своєму виступі «Освіта міста Бобринця: Реалії сьогодення та плани на майбутнє» глибоко проаналізувала стан діяльності освітніх закладів міста у минулому навчальному році та окреслила завдання на 2018/2019 навчальний рік.

Вікторія Петрівна наголосила, що цей навчальний рік є особливим для всіх освітян України, оскільки він покладає початок НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ.

Головна мета - створити школу, у якій буде комфортно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, як це відбувалося дотепер, а й вміння застосовувати їх у житті.

НУШ повинна стати школою, до якої приємно ходити учням. Тут будуть прислухатися до їхньої думки, навчать критично мислити, не боятись висловлювати власну думку та бути відповідальними громадянами.                           

Батьки також із задоволенням відвідуватимуть школу, у якій панують співпраця та взаєморозуміння.

Оскільки КЗ «Бобринецьке НВО» було учасником пілотного проекту «Нова українська школа», досягненнями та власним досвідом із присутніми поділася вчитель пілотного класу ЗАЇКІНА ЛЮБОВ БОРИСІВНА.

По завершенню пленарного засідання учасники педагогічного Форуму продовжили роботу в студіях, де мали можливість обговорити актуальні питання та проблеми освітянської галузі.

 

Працювало 5 студій.

Студія № 1 (Директорів та заступників директорів  закладів загальної середньої освіти міста) з проблеми «Змістовий контент науково-методичного супроводу організації освітнього процесу в Новій українській школі. Стратегічні завдання та перспективи розвитку системи освіти міста. Шляхи впровадження Нової української школи – стратегії реформування загальної середньої освіти» (Модератор: Синогуб Ірина Юріївна, завідувач методичним кабінетом відділу освіти, молоді та спорту Бобринецької міської ради).

 

Студія №2 (Практичних психологів закладів освіти та фахівців, які працюватимуть в інклюзивних класах) з проблеми «Про організаційно-методичні засади забезпечення права на освіту дітям з особливими освітніми потребами» (Модератор: Білоусова Лілія Олексіївна, консультант-психолог методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту міської ради).

 

Студія № 3(директорів закладів позашкільної освіти, керівників гуртків та секцій, заступники директорів з виховної роботи, педагоги-організатори) з проблеми «Розвиток та активізація молодіжних ініціатив в умовах децентралізації. Ціннісні орієнтації та творчість – складові виховного середовища та успішних учнівських ініціатив» (Модератор: Пасічник Тетяна Станіславівна, методист методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту міської ради).

 

Студія № 4 (керівників, вихователів-методистів закладів дошкільної освіти міста) з проблеми «Надання якісних освітніх послуг з дошкільної освіти в умовах об’єднаної територіальної громади (Модератор: Туренко Надія Василівна, методист методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту міської ради)

 

Студія № 5 (вчителів, які викладатимуть у 1-х класів 2018/2019 навчального року) з проблеми «Надання якісних освітніх послуг з дошкільної освіти в умовах об’єднаної територіальної громади» (Модератор: Богданова Світлана Олександрівна, вчитель початкових класів КЗ «ЗШ І-ІІІ ступенів №5», керівник міського методичного об’єднання вчителів початкових класів).

Ведуча заходу Максимелюк Анастасія Володимирівна, підсумовуючи загальні результати роботи Форуму, побажала усім присутнім, щоб новий навчальний рік порадував великими успіхами і здобутками, розкрив перед учнями безмежні можливості пізнання світу, педагогам приніс задоволення від оцінки їхньої праці, а батькам - упевненість в освіченості і щасливій долі своїх дітей.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь