Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Міська рада виділила кошти для  придбання лікарських засобів інсулінозалежним  мешканцям громади

Дата: 30.08.2018 09:30
Кількість переглядів: 899

           До Бобринецької міської ради 14.08.2018 року надійшло звернення   22 інсулінозалежних  громадян  Бобринецької ОТГ, щодо відшкодування вартості препаратів інсуліну які відповідно до законодавства не відбувається за рахунок державної субвенції.

       Фото без опису   Міська рада звернулася  до Бобринецької районної державної адміністрації, щодо роз’яснення, які заходи вживаються Бобринецькою районною державною адміністрацією, для  забезпечення лікарськими засобами інсулінозалежних, онкохворих  та інших пільгових категорій громадян в т.ч. Боринецької ОТГ, так як у Бобринецькій ОТГ відсутні заклади охорони здоров’я депутатським корпусом Бобринецької міської ради за пропозицією міського голови бюджетом ОТГ на 2018 рік передбачено надання  фінансової підтримки  Бобринецькій  ЦРЛ та Комунальному лікувальному закладу «Центр первинної медико – санітарної   допомоги Бобринецького району»  засновниками та власниками якого є районна державна адміністрація у 2018 році  кошти у вигляді субвенції які передаються із міського бюджету у районний бюджет  в сумі 12 млн. 781 тис. 318грн. в т.ч за рахунок  медичної субвенції з державного бюджету – 9 млн. 514 тис. грн. та за рахунок бюджету  Бобринецької ОТГ -  3 млн.267тис. 318грн. та заключено договора про надання субвенції у 2018 році, відповідно до поданих вказаними закладами до міської ради  клопотань та пропозицій, також у  субвенціях враховано кошти для відшкодування за лікарські засоби пільговим категоріям  громадян  Бобринецької ОТГ, у  вказаних договорах   враховано безоплатне надання послуг з медичного та профілактичного огляду, проходження флюорографії, лабораторних послуг (здавання аналізів) виключно для всіх мешканців громади.                    

         Та все ж враховуючи звернення 22 мешканців громади та  в  зв’язку із виникненням критичної ситуації, що може спричинити тяжкі наслідки для інсулінозалежних громадян міський голова відповідно до своїх повноважень перенаправляє видатки фінансової підтримки  для відшкодування придбання лікарських засобів інсулінозалежним мешканцям  громади до Бобринецької центральної  районної лікарні відповідно до договору про надання субвенції районному бюджету для фінансової підтримки закладу охорони здоров’я Бобринецького району №12 від 29.01.2018 року. Та направляє додаткову угоду Бобринецькій районній адміністрації, для зміни у проведенні фінансування відповідно до розрахунків наданих Бобринецькою районною центральною лікарнею в сумі 340 тис. грн. для  придбання лікарських засобів інсулінозалежним  мешканцям громади  і має надію, що районна адміністрація прийме відповідне рішення. В разі прийняття позитивного рішення районною державною адміністрацією фінансування буде проводитися з вересня  місяця 2018 року.

           Крім того міською радою буде направлено звернення до Міністерства охорони здоров’я України, щодо виконання функцій держави забезпечення лікарськими засобами інсулінозалежних, онкохворих мешканців в т. ч. Бобринецької ОТГ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь