Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Масові розваги в ніч на Івана Купала в Бобринецькій ОТГ

Дата: 07.07.2018 14:20
Кількість переглядів: 1368

Фото без описуЗ глибини віків прийшло до нас Купало - свято літнього сонцестояння, свято тепла, буяючої зелені, молодості та кохання. З 6 на 7 липня зібралося багато люду на мальовничому березі річки Сугокпії з нагоди чарівного свята Купала.

Атмосфера свята, різнокольорові вогники, опудала, музика, співи все це, налаштувало присутніх ніби в казці зустріти першу купальську зірочку на безхмарному небі, помріяти про судженого та розвіяти незгоди по вітру за допомогою великої ватри.

На початку заходу до гостей з найкращими побажаннями та вітальними словами звернувся міський голова Валерій Сніжко.

На території купальських розваг були відкриті різні святкові послуги. Це і майстер-клас із виготовлення купальських віночків для дівчат, боді-арт, тематична фото-зона з персонажами поруч з якими було багато бажаючих сфотографуватись та торгівельні точки з продуктами харчування та виробами народних умільців. Гості свята також мали змогу поласувати смачним святковим пирогом та прохолодним компотом.

Яскравим різноквіттям національного вбрання, дитячих голосів, хореографічних композицій, номерів сольних виконавців, тривало свято Купайла. Під час розважальної програми проведено конкурс на найкрасивіший плетений вінок. Отож на території свята панував гарний настрій, гості свята насолоджувалися прекрасним дійством, що панувало на сцені, отримували задоволення від спілкування з природою та один з одним.

Дійство було насичене народними традиціями, дівчата мали змогу запустити свої віночки на воду та дізнатися свою долю. Та найяскравішим моментом дійства купальської ночі стало запалення вогнища. Як тільки сонечко схилилось за обрій, до неба здійнявся зцілюючий купальський вогонь. Молодь взявшись за руки водили хоровод навколо вогнища та співали купальські пісні.

На завершення свята для молоді була організована пінна вечірка.

Дякуємо всім, хто завітав на свято та тим, хто доклав зусиль, щоб свято відбулося на високому рівні.

Свято та прекрасне дійство відбулося за підтримки міського голови Валерія Сніжка. Особлива подяка працівникам та вихованцям комунального закладу «Центр дитячої та юнацької творчості» на чолі з директором Обод К.В., працівникам культури міської ради Солодкій Тетяні, Змикало Валентині, бібліотекарам ОТГ, активним жителям громади Щербанюку В.М., Проценку О.О., Васільєвій О.В., голові районного осередку Аграрної партії України Юрію Крутьку, працівникам комунального підприємства «Комунальник».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь