Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Підґрунтя для нового лідерства

Дата: 25.04.2018 08:56
Кількість переглядів: 672

Фото без опису18-20 квітня 2018 року у м. Кропивницькому відбувся ХХІІІ Всеукраїнський фестиваль дитячої та юнацької творчості, присвячений Всесвітньому Дню Землі на тему «Митець та громадянин. Шляхи поєднання». Вихованці КЗ «Центр дитячої та юнацької творчості» Бобринецької міської ради готувалися до нього заздалегідь: взяли участь у відбірковому (заочному) турі у номінації «Громадська думка» та були запрошені на очний тур.

У фестивалі брали участь 19 команд з України. Бобринецький міський парламент дітей представляли Щіченко Вікторія, Волошин Анастасія та Калюжна Єлизавета. Дівчата отримали масу вражень та задоволення від позитивної атмосфери фестивалю. Незважаючи на насиченість програми та напруженість боротьби, команда «Школа лідерів» зуміла продемонструвати цілеспрямованість та наполегливість і посіла почесне ІІІ місце.

Програма передбачала цікаві конкурси, які вимагали зосередженості і креативу. В рамках фестивалю у Кіровоградському ОЦДЮТ було відкрито Алею пам’яті загиблих воїнів АТО, для учасників проведено тренінг комунікації, театралізована ігрова програма «Рідну землю, де живемо, Україною ми звемо». Після висадки зелених насаджень, творчої майстерні «Серце віддаю дітям» та шоу-відкриття фестивалю команди ознайомили інших учасників зі своїми презентаціями «Митець – громадянин».

Наступного дня на дітей чекали нові змістовні завдання. Вони взяли участь у молодіжних дебатах за темами: «Роль мистецтва у формуванні активної громадянської позиції», «Відкрита творча особистість як основа розвитку сучасного суспільства. Від проблемних викликів до творчих втілень» та «Роль соціальних медіа як платформа для творчості». По завершенню дебатів усі три групи прийняли спільний План дій та резолюцію, які будуть надіслані до Кіровоградської обласної державної адміністрації у відділ молодіжної політики та виховної роботи управління освіти, молоді та спорту.

Одним із конкурсів, який особливо запам’ятається учасникам, став «Репортаж-майстерня». За його умовами, кожна команда мала підготувати вдома інформацію про видатну особистість рідного краю, яка вплинула на розвиток міста, району чи громади, отримати шляхом жеребкування локацію у м. Кропивницький, провести інтерв’ю з лідером того чи іншого об’єднання та на основі цих двох матеріалів презентувати на загал власний репортаж.  

Команда «Школа лідерів» познайомила представників Кіровоградської, Черкаської, Хмельницької, Херсонської, Дніпропетровської областей, м. Шепетівка та м. Ніжин із діяльністю Марка Кропивницького та Івана Карпенка-Карого, а також Спілки вірмен Центру «Єдина родина», з якою познайомилася на локації.

Незабутніми залишаться і дружня гамірна дискотека, і відвідини обласного драматичного театру, і обласної філармонії, де від емоцій на очах з’являлися сльози. Під час прощання з добрими знайомими і новими друзями всі висловили надію на нові зустрічі.

І такі зустрічі обов’язково будуть. Адже учасники фестивалю, особливо ті, яких гуртує і гартує номінація «Громадська думка», дивляться у майбутнє особливим поглядом: зважуючи і переконуючи, мотивуючи себе й інших до змін. Вони перетинаються на інших майданчиках, де прогресивна молодь свідомо вступає у взаємодію з владою, обговорює проблеми і вчиться розвивати громадянське суспільство. Це – не просто слова, це важливе підґрунтя для якісно нового лідерства у нашій країні.Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь