Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Шановна громадо!

Дата: 09.03.2017 15:27
Кількість переглядів: 1028

Фото без опису2016 рік – це перший рік діяльності об’єднаної громади, який поставив перед нами головне завдання – реальне об’єднання громади. У цьому році ми усі склали важливий іспит на звання міської об’єднаної територіальної громади та наявність у новоствореній громаді міцних підвалин місцевого самоврядування. 

Минулий рік видався доволі складним та напруженим і був спрямований на вирішення проблемних питань, пов’язаних з відновленням та ремонтом дошкільних навчальних закладів, шкіл, інших об’єктів інфраструктури громади. Ми впроваджуємо кращий досвід роботи об’єднаних громад, у нас є партнери, які допомагають нам шляхом надання консультацій та навчання активу й посадовців.

Звітуючи про роботу у 2016 році, я хочу подякувати всім, хто разом з міською владою сумлінно працював над вирішенням поставлених завдань – це і депутати міської ради, і комунальні підприємства, і представники громадськості, які продемонстрували активну і дієву позицію у вирішенні питань життєзабезпечення об’єднаної громади. А набутий цього року досвід зробив усіх нас більш терплячими та мудрими.

У звітному періоді робота виконавчих органів була направлена на виконання повноважень, визначених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про звернення громадян», законами України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», «Про доступ до публічної інформації», інших законодавчих актів, а також на виконання Програми економічного та соціального розвитку громади на 2016 рік.

Виконавчими органами міської ради є виконавчий комітет, управління, відділи та сектори, робота яких спрямована на здійснення виконавчих функцій і повноважень місцевого самоврядування у межах діючого законодавства України. Вся діяльність виконавчих органів міської ради спрямована на організацію доступних і якісних послуг мешканцям міста, прийняття зрозумілих і прозорих рішень.

Робота виконавчих органів націлена на виконання власних рішень, на реалізацію прийнятих програм, що стосувалися міста та сіл громади,  зокрема, житлово-комунального господарства, формування та виконання бюджету громади та залучення додаткових фінансових ресурсів, забезпечення мешканців громади комунальними послугами та розв'язання найгостріших соціальних проблем територіальної громади у тісній взаємодії з органами самоорганізації населення – вуличними та квартальними комітетами, громадськими організаціями та структурними утвореннями політичних партій.

Основні організаційно-адміністративні заходи

Реалізації визначених пріоритетів була підпорядкована організаторська робота міської ради та її виконавчих органів.

Так, у 2016 році проведено 20 засідань виконавчого комітету, на яких прийнято 240 рішень (на 31 % більше ніж у 2015 році). На засіданнях виконкому розглядалися питання постановки на чергу для отримання житла згідно заяв громадян, видачі ордерів, затверджувалась проектно-кошторисна документація, присвоювалися поштові адреси, надавалися дозволи на тимчасове функціонування торговельних точок та затвердження режиму роботи об’єктів торгівлі, надання дозволу на видалення дерев. Також, розглядалися питання щодо роботи комунальних підприємств громади, розгляду звернень громадян про надання матеріальної допомоги та приймалися інші рішення.

Відповідно до наданих повноважень, міським головою протягом звітного періоду видано розпорядження з основної діяльності, які стосувались фінансових та інших питань поточної організації роботи виконавчих органів влади. Протягом 2016 року видано 196 розпоряджень з основної діяльності та 9 – з адміністративно-господарських питань. Для документального забезпечення проходження служби в органах місцевого самоврядування міським головою видано 180 розпоряджень з особового складу, 64 розпорядження про відпустки, про відрядження – 57.

Одним з пріоритетних напрямів діяльності виконавчих органів міської ради визначено роботу зі зверненнями, що надходять від жителів громади.

До Бобринецької міської ради та її виконавчих органів у 2016 році надійшло 1575  звернень.

Загальна кількість колективних звернень, що надійшли до міської ради становить 13, що на 4 менше порівняно з відповідним періодом минулого року.

Повторне звернення до міської ради  надійшло 1. Аналіз питань з яким зверталися громадяни свідчить про те, що найбільш актуальними для жителів громади залишаються питання аграрної політики та земельних відносин (896 звернень), соціального захисту (437). Переважна кількість звернень громадян порушували питання  надання матеріальної допомоги  (147 звернень), з питань комунального господарства – 64.

Протягом  звітного періоду всі 1575 звернень громадян знаходились на контролі, з них, 826 – вирішено позитивно, на 740 – надані відповідні роз’яснення по суті порушених у зверненнях питань.

З метою забезпечення кваліфікованого, неупередженого, об’єктивного та своєчасного розгляду звернень громадян, оперативного вирішення порушених у них питань, задоволення законних вимог заявників, реального поновлення порушених конституційних прав та запобігання у подальшому таких порушень у 2016 році згідно з графіком проводились виїзні прийоми міського голови, на яких мешканці сіл громади мали змогу вирішити питання, що їх турбують, або отримати роз’яснення. Питання, які потребували додаткового розгляду, були взяті на контроль.

Як і раніше, є популярною серед населення робота «гарячої» телефонної лінії, на яку протягом 2016 року надійшло 24 звернення щодо соціального захисту, зайнятості населення та працевлаштування, про санітарний стан та благоустрій міста, про роботу закладів освіти та освітні послуги населенню. У звітному періоді до міської ради через урядову «гарячу лінію» та контактний центр  надійшло 67  звернень.

Виконавчими органами міської ради громадянам видано 4482 довідки для одержання різних соціальних виплат, допомог, вирішення побутових питань та будівництва. Проводиться певна робота по збереженню архівних документів, накопичених в процесі роботи органів місцевого самоврядування.

Щодо виконання міського бюджету у 2016 році

Бюджет на 2016 рік прийнятий на четвертій сесії Бобринецької міської ради сьомого скликання 24 грудня 2015 року рішення № 55.

надходження до бюджету  ОТГ у 2016 році – 52524001,49 грн. що на 555 % більше ніж в 2015 році (9451369,66 грн.)

доходи ОТГ (без трансфертів), 27737219,02 грн. на 441 % до 2015 року (6281290,76 грн.);

Дебіторська та кредиторська заборгованість в Бобринецькій  міській  ОТГ (у т. ч. кредиторська заборгованість по заробітній платі та за енергоносії) -відсутня.

За 2016 рік податкові надходження склали 27046365,51 грн., що на 476 % більше 2015 року (5679298,49 грн.) 

Офіційні трансферти (грн.):

Всього: 24786782,47

Дотації  – 1328500

Базова дотація – 695500

Стабілізаційна дотація – 633000

Субвенції – 23458282,47

Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад – 2855782,47 грн.

Освітня субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам – 11909000 грн.

Медична субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам – 7139600 грн.

Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій – 1553900 грн.

Кошти фонду охорони навколишнього середовища. По Бобринецькій міській ОТГ надходження екологічного податку в 2016 році складає 32926,8 грн. що складає 3 грн. на одного жителя.

До бюджету ОТГ надійшло: із плати за землю (земельного податку та орендної плати за землю) в 2016 році - 3422097,98 грн. що на 212% більше в порівнянні з попереднім роком (1611871,1 грн.);

З метою залучення інвестицій Бобринецька міська рада приймає участь  в інвестиційних проектах. Так, Бобринецька територіальна громада увійшла в число громад, що стануть партнерами програми проекту USAID DOBRE «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність», який наступні п’ять років надаватиме комплексну допомогу та сприятиме розвитку об’єднаних громад в Україні. DOBRE – це програма, яка шляхом надання технічної та фінансової підтримки  створить умови для покращення управління ресурсами, стимулювання місцевої економіки та доручення громадськості до розбудови своїх громад.

Розвиток територіальної громади залежить від успішного виконання Програми соціального та економічного розвитку. Програма визначає цілі соціально–економічного розвитку, головні завдання та заходи щодо підвищення інвестиційної привабливості, конкурентоспроможності громади та максимального забезпечення соціального захисту населення.

Так, у 2016 році з метою реалізації Програми соцекономрозвитку виконано:

1) капітальний ремонт дитячого садка № 1 «Сонечко» Бобринецької міської ради, з застосуванням енергозберігаючих технологій у м.Бобринець    Кіровоградської області на загальну суму - 1249,550 тис. грн. (із залученням коштів Державного фонду регіонального розвитку),

 2) за рахунок субвенції з державного бюджету на розвиток інфраструктури ОТГ на загальну суму – 3185.10 тис. грн.:

 придбано шкільний автобус - 660 тис. грн.,

проведено роботи по реконструкції  Бобринецької загальноосвітньої школи  І-ІІІ ступенів № 2  в позашкільний заклад – 1071.3 тис. грн.

проведено роботи по капітальному ремонту перекриття, даху, заміна вікон та дверних блоків із застосуванням енергозберігаючих технологій будівлі міського центру дозвілля молоді – 999.4 тис. грн.

3) Реконструкція вуличного освітлення – 125 тис.грн.

4) за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток:

проведено реконструкцію насосної станції І підйому КП «Міськводоканал» та модернізація обладнання з використанням сучасних енерго­зберігаючих технологій м.Бобринець, Кіровоградської області на суму – 1,236,8 тис. грн. та реконструкцію теплогенераторної міського центру дозвілля молоді м.Бобринець із влаштуванням твердопаливного котлоагрегату для заміщення споживання газу - 317,1 тис. грн.

На виконання міської Програми по наданню одноразової матеріальної допомоги учасникам антитерористичної операції на Сході України, їх сім’ям, одиноким малозабезпеченим мешканцям, багатодітним сім’ям та іншим категоріям жителів Бобринецької об’єднаної територіальної громади на 2014-2018 роки та програми розвитку місцевого самоврядування, які є складовими Програми соціально-економічного розвитку, у 2016 році надано матеріальної допомоги на загальну суму 290800.00 грн., закуплено та вручено до свята Миколая 109 подарунків дітям-сиротам та напівсиротам.

Щодо благоустрою міста

Всі ми мріємо про комфорт і зручність. Для мене це не просто слова, а постійна робота. Тож ми запроваджуємо відповідні стандарти в різноманітних сферах нашого комунального господарства: дбаємо про благоустрій міста і сіл громади, чистоту вулиць, поліпшуємо якість надання муніципальних послуг, опікуємося питаннями освітлення, водозабезпечення, виконанням делегованих державою повноважень в освіті, соціальному захисті населення, культурі, фізкультури тощо. Вирішення кожного з перелічених питань потребує не тільки пошуку управлінських рішень, а й ресурсного забезпечення. Головними надавачами житлово—комунальних послуг жителям міста є комунальні підприємства “Комунальник” та “Міськводоканал”. Великою мірою саме їх робота і визначає ефективність роботи міської влади. Тому забезпечено регулярне прибирання міста та вивезення твердих побутових відходів. Для належної організації роботи комунальних підприємств забезпечено оновлення та модернізацію матеріально — технічної бази. Так, видатки на підтримання у належному стані житлово-комунальної сфери громади у 2016 році  склали         2 726 724 грн.

На організацію та проведення громадських робіт видатки склали 34 788 грн.

У бюджеті Бобринецької міської ради на 2016 рік на проведення робіт з будівництва, реконструкції, капітального, поточного ремонтів та утримання комунальних доріг передбачено кошти в сумі 1 млн. 616, 430 тис. грн.     

За період січень-грудень 2016 року на проведення робіт з поточного ремонту комунальних доріг та грейдерування з міського бюджету виділено 41,764 тис. грн. та додатково бюджетом профінансовано придбання та транспортування  щебеневої суміші  на суму 26,9 тис. грн. 

Зокрема, були проведені роботи з підсипання доріг щебеневою сумішшю та грейдерування доріг з жорств’яним покриттям по вулицях: Міщанська, Мельниченка, Мендєлєєва, Пушкіна, Щаслива, пров. Перемоги та біля автомобільного мосту, який сполучає центральну частину міста та мікрорайон ”Рогозівка”. Також були прогрейдеровані всі автодороги з жорств’яним покриттям населених пунктів громади.

Проведено роботи з поточного ремонту ділянки з твердим асфальтобетонним покриттям по вул. Каштанова  (від вул. Миколаївської до вул. Паркової) на суму - 152,659 тис. грн. Також виконано роботи з поточного ремонту дороги з асфальтобетонним покриттям по вул. 16 Березня (від вул. Миколаївської до вул. Паркової) на суму - 156,333 тис. грн.  

Для проведення робіт з капітального ремонту тротуару по вул. Вознесенській (відрізок від провулку Порика до Соборної площі, між парком та територією Св’ято-Вознесенського собору) в м. Бобринець було придбано тротуарну плитку об’ємом 414 кв. м. на суму - 48,5 тис. грн. та бордюр 465 шт. на суму -    13,95 тис. грн. і 210 тон щебеню-відсіву на суму 21,2 тис. грн.

Загалом, у 2016 році видатки на проведення робіт, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг склали 471 451 грн.

На території ОТГ діє 1 ліцензований полігон з паспортом ТПВ, наповненість якого 98 %. Йде пошук ділянки для відкриття нового полігону.

За наполяганням міської ради в парку ім. М.Кропивницького орендарем облаштовано тротуарною плиткою територію перед колишнім літнім кіно майданчиком. З центрального парку прибрано усі пивні намети і парк став дійсно місцем для відпочинку. За сприяння міської ради, на місці напівзруйнованого літнього танцювального майданчику відкрито сучасне дитяче кафе, де діти можуть весело провести свій час.

Поза увагою не залишилися і мешканці сіл громади, для підвозу яких запущено новий автобусний маршрут «с.Коржеве – с.Червона Долина – с.Богданівка – м.Бобринець» та забезпечено регулярне перевезення пасажирів на вказаному маршруті.

Соціально-гуманітарна сфера

Відповідно до потреб громади та реалізації прав дітей на отримання дошкільної освіти в місті функціонує два дошкільні навчальні заклади, в яких виховується 362 дитини. З них 360 дітей віком від 3 до 6 років, що становить 85 %. Усіма формами дошкільної освіти охоплено 93% дітей віком 3-6 років.

На 100 місцях у дошкільних закладах виховується 133 дитини.

100% дітей 5-річного віку охоплено всіма формами дошкільної освіти

Надання загальної освіти здійснюють чотири школи, де працює 128 вчителів та  50 осіб обслуговуючого персоналу та навчається 1206 дітей. Міська влада зробила все можливе для  забезпечення життєдіяльності навчальних закладів. Так, педагоги та працівники шкіл отримали належну заробітну плату та весь пакет соціальних гарантій. Діти мають належне навчання та безкоштовне харчування. З 1 вересня 2016 року придбано новий  інтерактивний клас, вартістю 197 тисяч гривень. Для підвозу дітей сільської місцевості придбано новий шкільний автобус, що дає можливість вільного доступу дітей до навчання.

Ще одним із основних напрямків виховання дітей є  позашкільна освіта. Свідченням цього є створення нових позашкільних закладів: Центру дитячої та юнацької творчості, де працюють 15 керівників гуртків та навчається 620 дітей та Дитячо-юнацької спортивної школи, в якій працює 15 тренерів і виховується 382 дитини.

Значна увага приділяється оснащенню закладів охорони здоров‘я. Так, міська рада у 2016 році передала в районний бюджет для надання медичних послуг населенню міста  7 139 600 гривень державної субвенції та з міського бюджету 451 830 гривень.

На мою думку основним  завданням  збереження здоров’я є профілактичні  заходи. Тому з міського  бюджету виділено 150 тисяч гривень на оздоровлення дітей громади на березі Чорного моря та оздоровлено 40 дітей.

Культурне життя 2016 року було насиченим: всього за рік в громаді проведено значну кількість культурно-масових заходів.

Виконкомом міської ради було проведено ряд заходів по організації дозвілля та змістовного відпочинку жителів міста.

Серед досягнень 2016 року особливо хочеться відмітити зростання громадської активності. Громадськість нашого міста продовжує об’єднуватись навколо таких проблем, як допомога військовослужбовцям, мешканцям Донецької та Луганської областей, які проживають на території проведення АТО.

 Інформаційна діяльність

В 2016 році запрацював новий сайт Бобринецької міської об’єднаної територіальної громади за посиланням http://bobrynecka.gromada.org.ua, що стало свідченням прозорості та відкритості діяльності міської ради. На  веб-сайті постійно оприлюднюються всі рішення сесій ради та виконавчого комітету. Кожного дня висвітлюється інформація про діяльність міської ради та комунальних підприємств.

Аудиторія сайту постійно розширюється,  кожного місяця спостерігається  близько 30% нових відвідувачів.

В 2016 році на головній сторінці розміщено опитувальник для відвідувачів сайту, згідно якого відбувається корегування роботи міської ради.  Проводиться активна робота в місцевих ЗМІ, зокрема постійно друкується інформація в районній газеті «Честь хлібороба». Дивлячись на це можна з впевненістю сказати, що за останні роки інформаційна діяльність Бобринецької міської ради  значно зросла.

Підсумовуючи роботу за рік,  хочеться подякувати всім, хто сумлінно працював над вирішенням поставлених завдань – депутатам міської ради, членам виконавчого комітету, колективам комунальних підприємств та навчальних закладів, керівникам підприємств та установ міста, підприємцям, а також представникам громадськості.

Для міської ради пріоритетними є і будуть інтереси людини. Переконаний: вирішувати проблеми громади ми будемо всі разом, допомагаючи один одному, проявляючи людську мудрість та толерантність.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь