Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

XI Щорічна конференція малих міст

Дата: 27.10.2016 13:58
Кількість переглядів: 1043

20-21 жовтня міський голова В.В.Сніжко взяв учать у Щорічній конференції малих міст, яку провела Асоціація малих міст України. Мета цьогорічного форуму – популяризувати успішні кроки формування спроможних об’єднаних громад та сприяти процесу реалізації реформи місцевого самоврядування.

Під час заходу обговорювали питання формування нової структури управління  об’єднаними громадами та їх бюджету, організації надання послуг, стратегічного планування розвитку об’єднаних громад, синергію міжнародних програм у підтримці реформи місцевого самоврядування в Україні.

До участі в конференції запрошувалися голови об’єднаних громад та всіх малих міст України, представники українських асоціацій органів місцевого самоврядування, центральних органів державної влади, народні депутати України, міжнародні та українські експерти.

Конференція проводилася в партнерстві з  Комітетом Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, Міністерством регіонального розвитку України за підтримки Програми Ради Європи  «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні», Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO та швецького проекту «Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні».

Керівник швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO Оксана Гарнець у своєму виступі підкреслила, як важливо проектам та програмам досягти синергії у підтримці процесу реформування:  «Потрібно досягти тої синергії, коли все, що робиться для реалізації реформи, доповнює, а не протирічить одне одному» – зауважила Оксана Миколаївна. Лейтмотивом її виступу було те, що незважаючи на певні складнощі, існує помітна динаміка у процесі децентралізації і потрібно рухатися далі.

Менеджер сектору регіонального та місцевого розвитку і децентралізації влади Представництва Європейського Союзу в Україні Домінік Папенхайм розповів учасникам конференції про допомогу у впровадженні реформ, яку надає Європейський Союз Україні. Ця допомога полягає у цілому ряді проектів та програм, однією з яких є програма U-LEAD, яка нещодавно стартувала в Україні. В межах цієї програми органам місцевого самоврядування буде надано підтримку в організації сотні центрів надання адміністративних послуг. «Пріоритет у такій підтримці надаватиметься, звичайно, об’єднаним громадам, але міста, які ще не об’єдналися, також матимуть змогу нею скористатися» – підкреслив пан Папенхайм.

Можливості, якими можуть скористатися малі міста та об’єднані громади, продемонстрували керівник проекту Шведського агентства з міжнародного розвитку SidaКамеранКхудур, менеджер програми Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні» Андрій Гук, керівник проекту «Підтримка децентралізації в Україні» SKL Єва Калнінья та координатор проекту «Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні» Юлія Седик.

Результатом дискусії стало напрацювання рекомендацій для проектів та програм міжнародної технічної підтримки, які демонструють найгостріші потреби органів місцевого самоврядування. Тут йдеться про підтримку розробки стратегій об’єднаних громад та громад, які знаходяться в процесі об’єднання, підтримку створення ЦНАП в об’єднаних громадах та містах районного значення, навчання персоналу органів місцевого самоврядування, обмін кращими практиками, впровадження  принципів верховенства права в діяльності ОМС, підтримку лобіювання змін до законодавства (щодо об’єднання громад, змін до Конституції).

Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь