Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Результати співпраці міської ради та центральної районної лікарні

Дата: 17.11.2017 13:51
Кількість переглядів: 921

15 листопада міський голова Валерій Сніжко  відвідав  центральну районну лікарню.  Під час його візиту  завідувач хірургічним відділенням Сергій Лобань продемонстрував міському голові  нове обладнання, яке було придбане за кошти з бюджету об’єднаної територіальної громади.

Нагадаємо,що придбання обладнання стало результатом плідної співпраці депутатського корпусу міської ради та колективу лікарні.  Вислухавши проблеми, які турбують  медичних працівників районного закладу, депутати на сесії, що відбулася 8 жовтня, прийняли рішення  надати кошти з бюджету Бобринецької об’єднаної територіальної громади  Бобринецькій центральній районній лікарні на придбання обладнання на суму 481 035 гривень. За ці  кошти до хірургічного відділення (за словами медиків воно найбільше потребує допомоги)  придбано: світильник операційний (115000 грн), електрохірургічний  апарат (99680 грн), стіл МТ 300 (ренгенопрозорий) гідравлічний (101547 грн), кисневий концентратор NewLifeIntensity 10 (100980 грн) та монітор пацієнта PRIZM5 ENSTIP, HEFCO (63828 грн).

Все це обладнання вже встановлено в хірургічному відділені.

Лікарі, не приховують  своєї радості, зазначили, що нарешті вони мають сучасне обладнання, яке значно покращить якість надання медичних послуг. Завдяки новому гідравлічному столу під час проведення оперативного втручання  лікарям більше не доведеться фіксувати пацієнта в потрібному положенні за допомогою подушок, тепер все це здійснюється за допомогою натискання на декілька важелів.  Монітор пацієнта, який був найочікуванішим серед обладнання, дозволить швидко реагувати на зміну стану пацієнта, що в майбутньому врятує не одне життя.

Колектив центральної районної лікарні  висловив  подяку міському голові Валерії Сніжку та депутатському корпусу міської ради за надане обладнання і одночасно поскаржилися, що на даний час їх роботодавець не фінансує заклад належним чином, лікарі не отримують оплату за ургентні  та нічні зміни, в свою чергу Валерій Вадимович зазначив, що забезпечувати належну оплату праці є обов’язком роботодавця, якому належать дані заклади.

В свою чергу, міський голова Валерій Сніжко запевнив, що міська рада завжди буде підтримувати медичну галузь  та, по можливості, купувати нове обладнання для  медичних закладів, яке полегшить нелегку роботу лікарів та врятує не одну сотню життів. Підтвердження  слів Валерія Вадимовича не змусило очікувати, того ж дня на 29 сесії Бобринецької міської ради було прийнято рішення про виділення 33 тисяч гривень на придбання операційного хірургічного набору.   Наступним кроком стане ремонт палат та кабінетів де ведеться прийом пацієнтів, також  планується закупівля нових матраців та подушок для забезпечення комфортних умов перебування пацієнтів на лікуванні. Адже, під час обстеження палат, Валерій Вадимович звернув увагу, що  подушки та матраци перебувають в жахливому стані.  

На цьому співпраця міської ради та закладів медицини не закінчується. Адже заклади медицини, що охороняють здоров’я тисяч бобринчан, перебувають не в найкращому стані і потребують допомоги.  Та всеодно,  навіть за таких умов тримають якість надання медичних послуг на високому рівні.  Тому міський голова та депутатський корпус всіма силами намагаються надати допомогу  медичним працівникам. Всі кошти, які будуть зекономлені міскою радою будуть передаватися медичній галузі,  адже і медицина, і місцеве самоврядування  має одну ціль – це зробити життя людей безпечнішим, кращим!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь