Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Приєднуйтесь до участі у акції «За чисте довкілля»

Дата: 31.03.2017 13:14
Кількість переглядів: 947

Традиційно щорічно у квітні-травні в Україні проходить всеукраїнська акція з благоустрою «За чисте довкілля», під час якої проводяться заходи із забезпечення чистоти і порядку в населених пунктах, ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ, прибирання та приведення у належний санітарний стан прибудинкових територій, парків, дитячих і спортивних майданчиків, кладовищ, вулиць, доріг, зупинок громадського транспорту, висаджуються нові дерева та кущі.

На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 31 березня 2010 року № 777-р «Деякі питання проведення щорічної акції «За чисте довкілля» та дня благоустрою територій населених пунктів» Бобринецькою міською радою, згідно рішенням виконкому міської ради розпочалася робота щодо проведення зазначеної акції: встановлено межі територій, які закріплені за підприємствами, установами, організаціями для підтримки належного порядку. До Всеукраїнської акції «За чисте довкілля» залучено працівників організацій, підприємств, установ, закладів освіти та культури громади, мешканців та посадових осіб місцевого самоврядування, працівників комунальних установ, молодь.

У рамках всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля» проходить день благоустрою територій населених пунктів (суботник), який припадає в цьому році на 08 квітня.

Акція проводиться з метою створення сприятливого для життєдіяльності мешканців довкілля, забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення, відновлення належної чистоти і порядку на  території громади після зимового періоду та танення снігу. Протягом місяця  необхідно  виконати значний обсяг робіт з ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ побутових  та інших відходів, очищення прибудинкових територій, парків, дитячих, спортивних та господарських майданчиків, кладовищ, братських могил, вулиць, доріг, тротуарів та зупинок  громадського транспорту, а також забезпечити очищення від сміття прилеглих до житлових масивів територій.

В минулому році під час проведення щорічної всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля» взяли участь: громадськість, підприємства, установи і організації незалежно від форм власності, а також учнівська та студентська молодь. Праця, як відомо, об’єднує людей, а  зміна трудової діяльності - це і є найкращий відпочинок. Тож, з метою забезпечення чистоти і порядку в населених пунктах та проведення зазначених акцій об’єдналася велика кількість небайдужих мешканців, які прибирали прибудинкові території, парки, вулиці, дороги, кладовища, братські могили, меморіальні комплекси, очищали від сміття береги водойм, висаджували дерева, кущі, прибирали газони та впорядковували квітники.

Міська рада дбає про благоустрій та приводить до ладу вулиці та територію сіл та міста громади.

Закликаємо взяти активну участь мешканців міста, підприємств, установ і організацій всіх форм власності, громадські організації, учнівську молодь та студентів.

Нагадуємо всім керівникам підприємств, установ та організацій про необхідність обов’язкового прибирання не тільки території, на якій розташовані ваші підприємства, установи та організації, а й прилеглої до них території на ширину від 5 до 10 метрів по периметру будівель.

Така ж вимога і до власників торгових точок та закладів громадського харчування - прибирати територію на відстані від 5 до 10 метрів по периметру будівлі.

Власникам індивідуальних житлових будинків садибної забудови міста привести у належний стан свої садиби (відремонтувати та пофарбувати огорожі, прибрати сміття) та прилеглу до них територію.

Приєднуйтесь до участі у акції «За чисте довкілля», зробіть оточуюче нас довкілля кращим і чистішим! Пам’ятайте: чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь