Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

15 Липня 2016 року відбулася 13-та чергова сесія Бобринецької міської ради.

Дата: 18.07.2016 11:16
Кількість переглядів: 1095

Фото без опису

15 липня 2016 року у залі засідань районної державної адміністрації відбулася 13-та сесія 7-го скликання Бобринецької міської ради. На порядок денний було винесено 17 проектів рішень.

Депутати розглянули проект «Про зміну назви вулиці Учасників АТО (бувша Калініна)». В обговорені взяли участь присутні на сесії мешканці вулиці та учасники антитерористичної операції, в результаті було вирішено залишити назву: вулиця «Учасників АТО».

Аналогічне рішення було прийняте щодо назви вулиці Бобринківська.

Активне обговорення викликав проект рішення «Про відкликання делегованих повноважень Бобринецькій районній раді з управління майном, що є у спільній власності територіальних громад сіл і міста Бобринецького району». У дискусії щодо вище зазначеного питання також брали участь присутні депутати Бобринецької районної ради сьомого скликання Німенко С.І. та Косенко С.О.. Представники районної ради закликали депутатський корпус міської ради не приймати дане рішення адже це за їхніми переконаннями  негативно вплине на розвиток району. Вислухавши всі доводи депутатів Німенка С.І. та Косенка С.О. в свою чергу повідомили, що метою прийняття даного рішення є захист міської об’єднаної територіальної громади адже районна рада не може гарантувати  цілісність  і  безпеку майна Бобринецької міської об’єднаної територіальної громади та лобіює виключно свої районі інтереси. Після дискусії депутатський корпус  прийняв рішення про відкликання делегованих повноважень Бобринецькій районній раді з управління майном, що є у спільній власності територіальних громад сіл і міста Бобринецького району

Детально розглянувши проект, депутатський корпус прийняв позитивне рішення щодо даного питання.

З метою оперативного вирішення питань, пов’язаних з прийняттям загальноосвітніх навчальних закладів у комунальну власність, розглядався проект рішення «Про надання згоди на прийняття до комунальної власності загальноосвітніх навчальних закладів розташованих на території Бобринецької міської об’єднаної територіальної громади». Під час обговорення міський голова Сніжко В.В. дав відповідь на всі актуальні питання, які виникли у депутатського корпусу. Депутатів особливо цікавило чи не зміняться умови перебування у навчальних закладах дітей з сіл району. Валерій Вадимович запевнив, що на умови перебування дітей із сіл району передача загальноосвітніх навчальних закладів у власність Бобринецької міської об’єднаної територіальної громади ніяким чином не вплине.

Літвінова В.П., начальник відділу освіти Бобринецької міської ради винесла на розгляд депутатського корпусу наступні питання:

  • Про затвердження статутів дошкільних навчальних закладів № 1 «Сонечко» та № 2 «Ромашка
  • Про затвердження Статуту комунального закладу «Дитячо-юнацька спортивна школа» Бобринецької міської ради.
  • Про затвердження Статуту комунального закладу «Центр дитячої та юнацької творчості» Бобринецької міської ради
  • Про затвердження Статуту комунального закладу «Дитяча школа мистецтв» Бобринецької міської ради                                                        

Рішення про утворення даних закладів були прийняті на попередній 12-тій сесії Бобринецької міської ради .

Мельнікова І.І., начальник відділу бухгалтерського обліку подала на розгляд депутатів міської ради проекти рішень:

  • Про затвердження Положення про порядок передачі майна Бобринецької міської об’єднаної територіальної громади в оренду та користування.
  • Про передачу комп’ютерної техніки.
  • Про зміну цільового призначення переданого адміністративного приміщення Бобринецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2
  • Про прийняття видатків по будівництву об’єкта «Капітальний ремонт тротуарного покриття частини центральної алеї парку ім. М.Л. Кропивницького в м.Бобринець, Кіровоградської області».
  •  Про прийняття видатків по будівництву об’єкта «Капітальний ремонт м’якої покрівлі багатоповерхового будинку по вул. Дзержинського, 16 в м.Бобринець, Кіровоградської області».
  • Про надання згоди на безоплатне тимчасове користування частини приміщення, що є комунальною власністю міської об’єднаної територіальної громади.
  • Про внесення змін до рішення міської ради від 24 грудня 2015 року № 55 «Про міський бюджет на 2016 рік»

Усі проекти рішень порядку денного були позитивно вирішені, на доопрацювання були направлені лише деякі земельні питання.

13-та сесія Бобринецької міської ради довела, що тісна співпраця міської влади, депутатського корпусу та громадськості сприяє виконанню завдань економічного та соціального розвитку Бобринецької міської об’єднаної  територіальної громади.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь