Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

ЯК БОБРИНЕЦЬКА ОТГ РАЗОМ З ПОЛЬСЬКИМИ ЕКСПЕРТАМИ СТВОРЮВАЛА СТРАТЕГІЮ СВОГО РОЗВИТКУ

Дата: 07.06.2017 11:05
Кількість переглядів: 972

Учора у Кропивницькому провели круглий стіл «Стратегічне планування – запорука успішного розвитку громади». Участь у заході взяли представники об’єднаних територіальних громад, експерти, посадовці. Також приїхали дізнатися про процеси об’єднання представники територій, де про ОТГ лише роздумують. 

Представники Бобринецької об’єднаної територіальної громади розповіли, як працювали над створенням Стратегії розвитку свого району. Проект втілювали в рамках проекту «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE). Це програма у реформі децентралізації в Україні, що впроваджується за підтримки Агенції з міжнародного розвитку США (USAID) та передбачає фінансову підтримку на розвиток громад. 

Перший заступник міського голови Бобринця Валентин Висоцький розповів, що минулого року їхня громада одна з перших долучилася до програми DOBRE. Аби бачити шляхи розвитку громади та отримати інвестиції спільно з експертами почали створювати Стратегію сталого розвитку. Співпрацювали з польськими фахівцями. 

За словами посадовця, аби мати загальну картину потреб громади, зібрали для обговорення представників різних прошарків населення – підприємців, фермерів, освітян. Також провели слухання, на яких обговорили стратегію реалізації цілей, які потрібно виконати. 

Ми проводили опитування серед місцевих, що б вони хотіли змінити. Це був опитувальник на 4 сторінки. Поляки обрали 352 двори, які мали відповісти на запропоновані питання. Звісно, були й такі, що відмовлялися. Але ми залучили помічників – місцевих освітян, яким пообіцяли в закладах майданчики», - розповіла заступниця міського голови з соціально-гуманітарних питань міської ради Людмила Кривошея. 

 

За словами Валентина Висоцького, на реалізацію запланованого змогли виграти гранти. Також вже є реальні напрацювання щодо відкриття станції сонячних батарей. Американські інвестори взяли в громади в оренду пустир, дали робочі місця та сплачуватимуть відсоток на розвиток ОТГ. Сонячну електростанцію потужністю 15МВт  планують запустити цього літа. 

Загалом, з часу об’єднання та бюджетної децентралізації, за словами Валентина Висоцького, бюджет зріс з 9 мільйонів до 59. 

                                                                                                                            за інформацією "Рідний край"


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь