Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

На Кіровоградщині більше тисячі жінок є боржницями зі сплати аліментів

Дата: 01.03.2018 08:40
Кількість переглядів: 758

Фото без опису

Згідно офіційних даних органів державної виконавчої служби, у Кіровоградській області на примусовому виконанні перебуває 1112 виконавчих проваджень, за якими боржницями є саме жінки.

«Стереотипно вважається, що аліменти на утримання власних дітей притаманно не сплачувати саме чоловікам. Однак, статистичні дані свідчать про те, що й деякі матері забувають про виконання своїх батьківських обов’язків. Відтак на Кіровоградщині 1112 жінок мають заборгованість із аліментів, і тільки 90 з них систематично надають фінансову підтримку власним дітям. Проти всіх інших вживаються примусові заходи зі стягнення коштів. Зокрема 751 мешканці Кіровоградщини було направлено повідомлення щодо притягнення до кримінальної відповідальності. Окрім цього, державні виконавці після вступу в силу закону щодо посилення відповідальності злісних неплатників аліментів винесли 334 постанови щодо обмеженння боржниць у праві виїзду за кордон і 323 постанови щодо обмеження у праві користування транспортними засобами», – прокоментував ситуацію керівник обласного управління юстиції Вадим Гуцул.

Загалом із початку року органам державної виконавчої служби Кіровоградської області вдалося стягнути з недобросовісних матерів 461 988 гривень на утримання 163 дітей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь