Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Лідер року – 2017

Дата: 10.04.2017 08:35
Кількість переглядів: 895

Фото без опису

7 квітня за підтримки Бобринецької міської ради, відділу освіти, молоді та спорту Бобринецької міської ради, районної партійної організації Аграрної партії України проведено конкурс учнівського самоврядування «Лідер року - 2017».

Метою конкурсу є виявлення і підтримка організаторських і творчих здібностей членів міського та шкільних парламентів дітей міста. У конкурсі брали участь команди чотирьох міських шкіл. Саме з їх допомогою президенти шкіл виявляли свої здібності працювати в команді. Адже гасло «Лідера року – 2017» - робота в команді.

Відкрили захід заступник міського голови з соціально-гуманітарних питань Кривошея Л.П., начальник відділу освіти, молоді та спорту Бобринецької міської ради Літвінова В.П., заступник директора з виховної роботи КЗ «Загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів № 5» Бобринецької міської ради Рубаненко Н.Л. Також були присутні методист відділу освіти, молоді та спорту Бобринецької міської ради Пасічник Т.С., заступник директора з виховної роботи КЗ «НВК «Гімназія - загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1» Бобринецької міської ради Кунашенко Н.Г., заступник директора з навчально-виховної роботи КЗ «Загальноосвітня школа І – ІІ ступенів № 4» Бобринецької міської ради Кривошея Л.В. та заступник директора КЗ «Центр дитячої та юнацької творчості» Кириченко Н.І.

Координатор Бобринецького міського парламенту дітей Н.І. Щіченко подякувала за тісну співпрацю педагогам-організаторам шкіл, за відповідальність, підтримку молодіжного руху у напрямку учнівського самоврядування. Акцентувала увагу присутніх на тому, що міський парламент дітей працює за рейтинговою системою, отож його учасники прозоро можуть простежити за напрямками своєї діяльності вже сьогодні.

У конкурсі приймали участь шкільні парламенти дітей КЗ «НВК «Гімназія - ЗШ І-ІІІ ступенів №1» Бобринецької міської ради, КЗ «ЗШ І – ІІ ступенів №3» Бобринецької міської ради, КЗ «ЗШ І – ІІ ступенів №4» Бобринецької міської ради, КЗ «ЗШ І – ІІІ ступенів №5» Бобринецької міської ради.

Протягом конкурсного дня школярі презентували діяльність органу дитячого самоврядування та взяли участь у квесті. Кожна команда шляхом жеребкування отримала тему, за якою було розроблено маршрут. Це «Особистості, що віддано служили на благо рідного краю», «Місцеве самоврядування», «Особливості розвитку міста Бобринець в кінці ХХ століття» та «Відомі постаті, що свого часу розвивали культуру, мистецтво, освіту» у нашому місті».

Під час квесту діти робили фоторепортаж за підказками, що визначали об’єкти: «Місцями героїв», «Об’єкти, що зникають з мапи Бобринця», «Стежками Марка Кропивницького», «Бобринець тепер і колись».

Учні зустрілися з міським головою Сніжком В.В. та мали нагоду взяти у нього інтерв’ю. Говорили з колишнім міським головою Щіченком О.К. про розвиток Бобринця в часи на рубежі століть. Спілкувалися з істориком та краєзнавцем Лашкулом Г.О.. Побували в краєзнавчому музеї та кімнаті-музеї  Бобринецького технікуму Білоцерківського НАУ, банківській установі «Приватбанк». У стінах всіх цих закладів вони отримували цікаву інформацію та виконували творчі й інтелектуальні завдання.

Крім того, учасники конкурсу спробували свої сили ще в одному конкурсі – написали стендап, використовуючи отриману під час квесту інформацію, та виступили перед аудиторією. Учасникам вдалося за короткий час зацікавити слухачів порушеними питаннями.

Фінальним випробуванням, метою якого було виявити вміння лідера працювати в команді, стало особливе завдання: кожен учасник уявляв себе на місці очільника міста, лідером, який готовий зробити для мешканців свого населеного пункту все, щоб вони почувалися комфортно, затишно, добре. Необхідно було під час руху вулицями Бобринця помітити ті недоліки, які можуть турбувати населення, а також запропонувати своє рішення. Отож, намічено план дій для покращення життя у нашому місті!

Конкурс є конкурс, то ж переможцем у ньому став парламент школи №5, а лідери, що зуміли організувати роботу своєї команди – Степанова Вікторія (президент шкільного парламенту КЗ «НВК «Гімназія - ЗШ І-ІІІ ступенів №1» та Волошин Анастасія (президент парламенту дітей КЗ «ЗШ І – ІІІ ступенів № 5») – були нагороджені поїздкою на тематичний концерт ХХІІ Всеукраїнського фестивалю дитячої та юнацької творчості, присвяченого Всесвітньому Дню Землі.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь