Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Про стан захворюваності на ГРІ та грип за 52 тиждень спостереження 2016 року.

Дата: 10.01.2017 08:28
Кількість переглядів: 1043

Згідно із статистичними даними, наданими ДУ “Кіровоградський" лабораторний центр МОЗ України” , на 52 тижні спостереження в Кіровоградській області зареєстровано показник захворюваності на 100 тис. населення — 785,74, за 51 тиждень відповідно 736.19, що вказує на підвищення рівня захворюваності на грип та ГРВІ. Всього зареєстровано перевищення епідпорогу по 18

адміністративних територіях.

В Бобринецькому районі показник захворюваності на грип та ГРВІ на 100 тис. населення становить 604,32, що нижче на 23% від середньообласного показника.

Але разом з тим, на 52 тижні зареєстровано перевищення епідпорогу на 37,9%. В районі всього зареєстровано 156 хворих на ГРВІ, з них дітей — 85 (54,6%), дорослі — 71 (45,5%).

На основі вищезазначеного, з метою профілактики ГРВІ та грипу серед населення району та міста, в т.ч. і дитячого, керуючись наказом МОЗ України від 16.11.2015 р. №732 “Про затвердження нормативно-правових актів з питань організації та проведення санітарно-протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню грипу та ГРВІ”, рекомендую:

1.  Після завершення канікулярного періоду в школах міста та району, тримати на постійному контролі рівень захворюваності серед учнів та у разі погіршення санепідситуації (за відсутності 20% і більше учнів), негайно приймати рішення щодо призупинення навчально-виховного процесу.

2.  Обмежити проведення спортивних, культурно-масових та інших видовищних заходів.

3.  Медичним працівникам продовжити проведення санітарно- просвітницької роботи по грипу та ГРВІ серед населення в умовах епідемічного ускладнення.

4. Дотримуватись санітарно-гігієнічних вимог до регламентованого мікроклімату та режиму провітрювання приміщень, вологою прибирання з використанням засобів дезінфекції, що дозволені законодавством до застосування.

5.      В лікувальних закладах під час прийому пацієнтів із симптомами грипу та ГРВІ максимально розмежовувати потоки здорових та хворих осіб.

6.     Працівникам, які безпосередньо зайняті обслуговуванням населення, використовувати засоби індивідуального захисту органів дихання із заміною їх кожні 4 години.

 

 

В.о начальника управління

ДПСС в Бобринецькому районі                                          Пітенко В.А.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь