Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Головне управління статистики у Кіровоградській області інформує

Дата: 20.11.2017 08:10
Кількість переглядів: 917

До Дня працівників сільського господарства

Працівники агропромислового комплексу щороку в третю неділю листопада відзначають своє професійне свято – День працівників сільського господарства. Аграрний сектор є ключовою галуззю економіки як Кіровоградської області, так і держави загалом.

Сільськогосподарські підприємства забезпечують понад 30% валової доданої вартості, яка створюється в області та понад 75% прибутку усіх суб'єктів господарювання області. 

Станом на 1 листопада 2017р. аграріями області одержано 2,7 млн.т культур зернових та зернобобових, 1,1 млн.т соняшнику. Урожайність культур зернових та зернобобових становила 35,6 ц з 1 гектара , соняшнику – 20,3 ц з 1 гектара.

Виробництво картоплі всіма категоріями господарств становило майже 560 тис.т, при середній врожайності 128 ц з 1 гектара.

За рахунок збільшення площ збирання на 1,5 тис.га зросло виробництво культур овочевих відкритого ґрунту на 5% проти минулорічного обсягу і становило 241 тис.т, при середній врожайності                 131,3 ц з 1 гектара.

У січні-вересні 2017р. середньооблікова кількість штатних працівників у галузі сільського господарства становила 21,7 тис.осіб. Середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника галузі зросла порівняно
з січнем-вереснем 2016р. на 46% і становила 5359 грн.

Головне управління статистики вітає усіх аграріїв з професійним святом, бажає щастя, здоров’я, миру та достатку! Нехай на українських ланах  колосяться щедрі врожаї, а невичерпна енергія приносить успіх у всіх ваших починаннях!

 

До Дня студента

17 листопада в Україні відзначається День студента – свято авангарда української молоді, від знань, вмінь, креативних ідей та активної участі у суспільних перетвореннях яких великою мірою залежить майбутнє України. 

На початок 2016/2017 навчального року у Кіровоградській області підготовку фахівців з вищою освітою здійснювали 16 вищих навчальних закладів, зокрема 2 університети, 2 інститути, 2 технікуми, 3 училища  та 7 коледжів. Упродовж минулого року вищу освіту здобули 4049 осіб. Серед них 2337 осіб отримали освітньо-кваліфікаційний рівень молодшого спеціаліста, 551 – бакалавра, 817 – спеціаліста та 344 – магістра. Крім того,  у вищих навчальних закладах навчалось 143 іноземних громадянина, серед яких найбільше громадян Азейбарджану (49%).

         Працівники Головного управління статистики у Кіровоградській області з теплотою вітають усіх студентів. Бажаємо вам досягти поставлених цілей, здобути бажану професію, а згодом – і гідну роботу, реалізувати здобутті знання і навички і, разом з тим, весело проводити вільний від навчання час. Нехай процес навчання приносить вам задоволення, кожна сесія символізуватиме перехід до нової сходинки в науково-освітній діяльності,  а дипломна робота стане взірцем для наступних поколінь.

Витрати і ресурси домогосподарств

Кіровоградської області у ІI кварталі  2017 року

 За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, яке проводиться Головним управлінням статистики, середньомісячні загальні доходи одного домогосподарства Кіровоградщини у ІI кварталі 2017р. склали 6445 грн і зросли в 1,3 раза проти відповідного періоду 2016р.  

   У середньому еквівалентні  загальні доходи одного мешканця області становили 3392 грн на місяць. Рівень середньомісячних загальних доходів однієї особи в 2,1 раза перевищив рівень законодавчо встановленого на цей період прожиткового мінімуму в розрахунку на місяць (1597,33 грн).                    

            Середньомісячні сукупні витрати одного домогосподарства у ІI кварталі 2017р. склали 5792 грн, що на 27,9% більше, ніж у відповідному періоді 2016р.   У середньому на одного члена домогосподарства еквівалентні сукупні  витрати становили 3049 грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь