Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Зустріч експертів проекту «DOBRE» з робочою групою з розробки Стратегічного плану розвитку Бобринецької ОТГ

Дата: 23.03.2017 07:32
Кількість переглядів: 928

Фото без опису

22 березня в приміщені актового залу КЗ "Навчально-виховний комплекс "Гімназія – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1" відбулася зустріч експертів проекту «DOBRE» Андрія Кавунця та Радослава Шарлея з робочою групою з розробки Стратегічного плану розвитку Бобринецької міської об’єднаної територіальної громади, до якої увійшли представники різних сфер діяльності.

Експерти повідомили, що до кінця липня має бути розроблена стратегія розвитку Бобринецької міської об’єднаної територіальної громади. Наступним етапом буде фінансування програмою «DOBRE» одного з напрямків, передбачених стратегією, на суму близько 150000 доларів. Далі будуть створені секторальні стратегії на певні напрямки, які будуть визначені спільно з громадою. На протязі наступних 5 років проект допоможе окреслити пріоритети розвитку територіальної громади.

Андрій Кавунець та Радослав Шарлея розповіли про методологію стратегічного планування, що застосовуватиметься у нашій та інших 74 громадах. Під час зустрічі обговорили різні аспекти стратегічного планування та соціологічного анкетування населення. Зокрема експерти повідомили, що головне завдання стратегії це запланувати напрямки розвитку ОТГ на наступні роки, починаючи з аналізу соціальних потреб мешканців. Саме їх визначення дасть змогу говорити про бачення нашої ОТГ через 15 – 20 років. Далі буде створена концепція роботи, щоб досягти запланованого результату. Експерти зауважили: для того, щоб реалізувати це, потрібно здійснювати дії не тільки органам місцевого самоврядування, а й громадськості, одним із завдань стратегії буде покращення діяльності як одної так і другої категорії для підвищення ефективності діяльності на місцевому рівні. Дуже важливим є те, щоб до процесу стратегічного планування були залучені мешканці ОТГ. Завданням розробки стратегії такого типу є те, що буде відбуватися постійна комунікація між представниками влади, підприємцями, громадськими активістами та громадськістю. Комунікація буде здійснюватися в кілька етапів. Велике значення має те, щоб не тільки влада, а й громадськість брала на себе частину відповідальності за реалізацію стратегії. Тільки поєднання думок влади та  мешканців може дати ефективний результат.

Під час розроблення стратегічного плану розвитку дотримуються стратегії стало розвитку, що складається з трьох елементів: соціальних потреб, економічного розвитку ОТГ та дотримання екологічних норм. Ідеальна стратегія повинна дотримуватися всіх трьох норм.

Звертаючись до представників органів місцевого самоврядування, експерти відмітили, що для забезпечення вищого рівня якості життя мешканців громади, що фактично є головною метою стратегії, потрібно на чомусь базуватись, серйозною платформою має стати  якісне надання послуг органами місцевого самоврядування, перелік яких у нашій громаді постійно розширюється.

У своєму зверненні до присутніх Андрій Кавунець зазначив, що надзвичайно важливе значення має склад робочої групи. Важливо. щоб до неї входили  представники всіх секторів,включених до стратегії розвитку. Він також розповів про соціологічне дослідження, яке є дуже важливим етапом, оскільки вихідним етапом будь-якої стратегії є аналіз ситуації. Це дослідження спрямоване на визначення думки мешканців стосовно різних аспектів життя ОТГ. Дослідження буде проводитися протягом наступного місяця до наступного візиту експертів, який заплановано на 26 квітня.

Плідна співпраця Бобринецької об’єднаної територіальної громади та представників проекту «DOBRE» продовжується, проводяться навчання працівників міської ради партнерами проекту. На черзі проведення соціологічного дослідження. Очікуємо на наступний візит експертів програми «DOBRE».

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь