Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Комісія ТЕБ і НС: 14 жовтня 2024 року

Дата: 14.10.2024 16:02
Кількість переглядів: 55

Фото без описуЗасідання провів голова Бобринецької міської ради Леонід Кравченко за участі секретаря комісії Владислава Іващенка, завідувача сектору з питань мобілізаційної, оборонної роботи, надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення відділу ЖКГ, містобудування та архітектури; заступника міського голови Євгенія Кулика; членів комісії (за окремим списком).

Йшлося про заходи по забезпеченню санітарно-епідеміологічного благополучна населення в осінньо-зимовий період 2024/2025 рокустворення умов для безпечного навчання дітей, організацію харчування в закладах освіти громади.

Заслухано доповіді Грачової Світлани, головного спеціаліста відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Кропивницького районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області;

Старченко Тетяни, завідуючої Бобринецьким відділенням ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

Заходи, які необхідно здійснити КП «Міськводоканал» та КП «Комунальник»: 

Належно облаштувати та утримувати перший пояс зони санітарної охорони.

Забезпечення виробничого лабораторного контролю відповідно до «Гігієнічних вимог до води питної, призначеної для споживання людиною по водогону міста Бобринець та водогону залізничної станції.

Розробка та погодження санітарних паспортів джерел децентралізованого водопостачання та громадських колодязів згідно вимог.

Лабораторний контроль води з джерел децентралізованого водопостачання та громадських колодязів у відповідності до Закону України «Про питну воду, питне водопостачання та водовідведення» і вимог ДСанПіН.

Визначитись із переліком автотранспорту, що постачає воду для підприємств, закладів, установ та населення, забезпечити систематичну обробку і дезінфекцію таких транспортних засобів та проходження медичного огляду водіями.

Завершити інвентаризацію джерел водопостачання, з’ясувати призначення об’єктів, кількість водокористувачів, визначити балансоутримувача об’єктів. У разі наявності покинутих джерел і тих, що не використовуються, здійснити закриття та затампонувати їх відповідно до вимог чинного законодавства.

Відділу освіти, молоді та спорту Бобринецької міської ради:

Із 15 жовтня 2024 року проводити моніторинг повітряно-теплового режиму в закладах освіти з інформуванням Кропивницького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

Забезпечити дотримання оптимальних параметрів мікроклімату в закладах освіти та укриттях.

Вирішити питання якісного опалення укриття філії №2 Бобринецького ліцею.  

 

Вжити заходи по заміні вікон на енергозберігаючі у навчальному корпусі філії №2  Бобринецького ліцею.

Вирішити питання альтернативних джерел електроживлення і теплопостачання у навчальних закладах.

Своєчасно вживати протиепідемічні (профілактичні) заходи при підвищенні рівня захворюваності на ГРВІ та грип відповідно до вимог чинного законодавства.

Бобринецькій міській раді:

Завершити ремонтні роботи та інші підготовчі заходи щодо опалення будівель закладів освіти, лікувально-профілактичних закладів, закладів соціальної сфери та місць компактного проживання внутрішньо переміщених осіб.

Сприяти забезпеченню закладів соціальної сфери опаленням та забезпечити дотримання оптимального повітряно-теплового режиму.

Забезпечити доступ населення до якісної питної води, зокрема шляхом впровадження установок очищення питної води на системах водопостачання, насамперед в закладах освіти та охорони здоров’я.

Продовжити роботу комісій, робочих груп з обстеження об’єктів водопостачання із залученням спеціалістів територіального органу Держпродспоживслужби, сприяти усуненню порушень та приведенню об’єктів водопостачання у відповідність до вимог чинного законодавства.

Передбачити у місцевому бюджеті кошти для забезпечення виконання регіональних та місцевих програм (заходів) щодо забезпечення населення якісною питною водою в достатній кількості.

Затверджено Комплексний план організаційних, профілактичних та протиепідемічних заходів на сезон 2024-2025 рр., спрямованих на попередження, локалізацію та ліквідацію масових захворювань на грип та ГРВІ на території Бобринецької міської територіальної громади (згідно додатку). 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь