Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Послуги з державної реєстрації актів цивільного стану через ЦНАП

Дата: 09.10.2024 09:05
Кількість переглядів: 21

Фото без описуПослуги з державної реєстрації актів цивільного стану (ДРАЦС) є одними з обов’язкових для громадян, і найактуальніших для їх інтеграції в центри надання адміністративних послуг (ЦНАП). Адже, наприклад, реєстрація народження дитини, шлюбу «зв’язані» з іншими адміністративними послугами, зокрема з реєстрацією місця проживання, державною допомогою тощо. Тому комплексне надання адміністративних послуг за моделями життєвих ситуацій починається і залежить від послуг сфери ДРАЦС. 

Через Центр надання адміністративних послуг Бобринецької міської ради «Центр Дії» надаються адміністративні послуги з державної реєстрації шлюбу, державної реєстрації народження дитини та державної реєстрації смерті  у строки, визначені законом. Державна реєстрація народження (в тому числі в рамках реалізації комплексної послуги “єМалятко”), виключно у разі звернення заявників із заявою про державну реєстрацію народження, поданою не пізніше одного місяця від дня народження дитини.

У ЦНАП з використанням програмних засобів ДРАЦС формується заява, що підписується заявником і вноситься адміністратором в систему. Паперові документи передаються до відділу ДРАЦС в день звернення, або не пізніше наступного робочого дня у разі їх отримання поза робочим часом відділу. Результат (свідоцтва про народження, про смерть чи відмови у проведенні ДРАЦС) видається через ЦНАП.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь