Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Відновлення та розвиток: участь Бобринецької громади у проєкті «Спільне реагування для відновлення українських громад»

Дата: 08.10.2024 13:46
Кількість переглядів: 64

Фото без опису

Бобринецька міська рада постійно використовує можливості грантових програм для розвитку громади. В одній із них - «Спільне реагування для відновлення українських громад», що реалізується Українським інститутом міжнародної політики за підтримки USAID – взяв участь заступник голови Бобринецької МТГ Євгеній Кулик, головний спеціаліст відділу економічного розвитк, торгівлі та інвестицій Сергій Паїцький, член Молодіжної ради при Бобринецькій міській раді Катерина Охріменко.

  З першого по третє жовтня 2024 року у Києві відбулася 3 стратегічна сесія у рамках даного проєкту.

Участь у ній взяли 21 представник із 7 громад та трьох областей — Солоницівської, Кегичівської та Красноградської на Харківщині, Дивізійської на Одещині, Бобринецької та Онуфріївської на Кіровоградщині.

Активні дискусії, лекції, практичні завдання сприяли поглибленому вивченню учасниками нових можливостей, що пов’язані з євроінтеграцією, орієнтуванню у програмах відновлення для громад. Учасники вивчали особливості планування та написання проєктів відновлення, ознайомилися з кращими практиками місцевого розвитку в країнах ЄС та усього світу.

Важливо було оволодіти глибшими знаннями залучення інвестицій у розвиток громади: які для цього існують фінансові інструменти, як оцінити бюджет проєкту, як комунікувати з донорами проєктів.

Учасник сесії  Євгеній Кулик зазначив: «Участь у кожній подібній програмі є корисною. Додається знань, вони актуалізуються згідно сучасних вимог до написання проєктів. Якщо говорити про практичну площину, то з п’яти розроблених і представлених нашою громадою проєктів, на даний час два взято до опрацювання. Це проєкти-ідеї щодо розвитку молодіжного простору Центру «48.32» та щодо покращення якості питної води у громаді через встановлення локальної станції очистки питної води».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь