Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

В Бобринці презентували новий туристичний путівник про місто та корифея українського театру Марка Кропивницького

Дата: 03.10.2024 09:53
Кількість переглядів: 54

3 жовтня 2024 року в Бобринецькому краєзнавчому музеї за участі міського голови Бобринця Леоніда Кравченка, його заступника з соціальних питань Наталії Яворської та громадськості відбулася презентація туристичного путівника «Марко Кропивницький. Театр корифеїв. Початок».

Путівник презентував автор Андрій Домаранський, географ, картограф, волонтер громадської організації «Україна інкогніта» разом з Юрієм Митрофаненком, доктором історичних наук, краєзнавцем, екскурсоводом, громадським діячем та волонтером.

Видання путівника стало можливим за сприяння департаменту культури і туризму Кіровоградської ОДА  для популяризації і розвитку туризму в області.

 Завдяки співпраці Андрія Домаранського з сайтом «Україна інкогніта» путівник доступний в електронному розширеному форматі.

https://ukrainaincognita.com/.../marko-kropyvnytskyy...

  Путівник цікавий мандрівникам та дослідникам історії України, українського театру та літератури. Велика частина його стосується Бобринця і років життя у ньому Марка Лукича Кропивницького – засновника українського театру, письменника, актора. Це – поглиблена історія людини, яка шанувала українську мову, культуру, традиції, чудова презентація історичних будівель у Бобринці, де жив і працював Кропивницький.

  За словами голови громади Леоніда Кравченка, Бобринець обов’язково популяризуватиме свою багату історію, розробляється новий туристичний маршрут. Путівник допоможе зробити цей маршрут відомим і цікавим для мандрівників.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь