Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Дякуємо, Мадона, дякуємо, Латвія!

Дата: 27.08.2024 10:33
Кількість переглядів: 103

Фото без описуІз 2023 року Бобринецька міська рада за сприяння Асоціації малих міст України розпочала співпрацю з Радою та муніципалітетом міста Мадони (Латвія). Є спільні для обох громад питання управління, водопостачання, освітня та медична галузь, управління побутовими відходами…

  

  Бобринецька громада може взяти за приклад кращі практики у кожній галузі. Адже латвійське законодавство давно адаптоване до законодавства Євросоюзу. Рух України до вступу у Євросоюз був і залишається незмінним. Тому для нашої громади цінним є досвід латвійських друзів. 

 Ще більш цінною в умовах російсько-української війни є моральна підтримка і гуманітарна допомога жителів Мадони та Валмієри. 

  

  Міський голова Бобринця Леонід Кравченко вже вдруге зустрічався на кордоні з колегами із Мадони, які також особисто супроводжували гуманітарний вантаж. Обидві сторони подолали для цього понад тисячу кілометрів. 

23 серпня 2024 року гуманітарний вантаж був доставлений у Бобринецьку громаду.  

 

  Леонід Кравченко прокоментував подію:

 

 - З самого початку агресії Росії проти України латвійський народ підтримав Україну. Ми ніколи не забудемо цієї вчасної і потужної підтримки.

 Наголошу на тому, що багато громад в Україні мають дієву співпрацю з муніципалітетами міст Європейського Союзу саме завдяки діяльності Асоціації, голови АММУ Павла Козирєва, голови Офісу АММУ в Латвії Оксани Кирилюк. 

 

  Саме вони супроводжували нас від початку формування громад-побратимів: консультували, узгоджували протокольні питання, шукали можливості для обміну досвідом. Оксана Кирилюк особисто брала участь у формуванні гуманітарних вантажів у Латвії.

Щира подяка за постійну підтримку.  

 

 Від початку співпраці Мадона надала вагому допомогу нашій громаді автівками для ЗСУ, автобусом для пасажирських перевезень, генераторами. Латвійські діти разом з дорослими взимку виготовляли окопні свічки для українських військових. 

  

   Ми розуміємо, що для органу місцевого самоврядування будь-якої країни пріоритетним є вирішення проблем жителів своїх громад. Тим вагомішою є ця підтримка, організація збору вантажу, особиста благодійність та участь у доставці вантажу. 

Це – найкраще вітання нашій громаді з Днем незалежності України та Днем міста.

 

  Депутат Ради Мадони Андрис Домбровскис вже вдруге передає власний автомобіль на потреби ЗСУ.

 Заступник голови ради муніципалітету Мадони Зігфрідс Гора, член ради Айвіс Масальскіс, водії – Яніс Тропс, Арманд Снєдзе, керівник муніципального автопарку Юріс Яковлевс доставили вантаж до українського кордону. 

 

  За власний кошт мадонської сторони придбано і пально-мастильні матеріали, виплачена заробітної плати водіям. Це була далека і нелегка поїздка заради підтримки України, Бобринця, ЗСУ, українських дітей. 

 Ми отримали від Мадони дві вантажівки – передамо їх ЗСУ. Автобус використовуватиметься для потреб громади, гумове покриття – для укриттів ліцею, дитсадків.

 

  Щиро вдячні усім причетним до організації збору гуманітарного вантажу, вдячні за все, чим нам допомагає Мадона, її жителі, Латвія. 

 Назавжди ми – ваші друзі. Назавжди ця підтримка збережеться у пам’яті і серцях українців, бобринчан. 

Дякуємо, Мадона, дякуємо, Латвія!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь