Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Засідання виконавчого комітету Бобринецької міської ради: червень 2024 року

Дата: 26.06.2024 10:27
Кількість переглядів: 76

Фото без опису25 червня засідання провів міський голова Бобринця Леонід Кравченко за участі 16 членів виконавчого комітету, заступників міського голови, начальників відділів міської ради.

Члени виконкому традиційно вшанували хвилиною мовчання загиблих під час військової агресії рф в Україну військовослужбовців ЗСУ та цивільних громадян України.

Загалом розглянуто 27 питань порядку денного.

Схвалено рішення «Про внесення змін до Програми благоустрою населених пунктів Бобринецької міської територіальної громади на 2022-2025 роки» (доповідав начальник відділу ЖКГ Олександр Баранов).

На даний час є чіткий перелік громадян (рідні, близькі), яким надаються кошти з бюджету громади для встановлення пам’ятників загиблим військовослужбовцям ЗСУ.

Прийнято рішення, що у разі відсутності у загиблого рідних, які мають право на отримання коштів (мова йде про 30 тис. грн.), кошти для встановлення пам’ятника та облаштування місця поховання на Алеї Слави надаватимуть міському комунальному підприємству «Комунальник».

Серед розглянутих питань:

- Схвалення рішення «Про затвердження Програми фінансування робіт щодо розробки технічних документацій із землеустрою та проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок Бобринецької міської територіальної громади на 2022-2028 роки» (доповідач - начальник відділу земельних ресурсів Руслан Горбенко).

Мова йде зокрема про розробку технічної документації по відновленню земельних меж громади;

- розробку документації на земельні ділянки, які у громаді є інвестиційно привабливими, для подальшої передачі їх на земельний аукціон.

По трьох питаннях доповідала начальник Служби у справах дітей Лілія Неклеса:

- Про надання дозволу опіки та піклування Бобринецької міської ради (щодо встановлення статусу дитині під опікою (матір давно було позбавлено судом батьківських прав без вилучення дитини, наразі дитина проживає з дідусем).

- Про надання дозволу опіки та піклування Бобринецької міської ради (йшлося про відчуження будинку на користь батька, в якому після смерті матері ¼ належала неповнолітній дитині). Батько придбав дитині рівноцінне житло (квартиру). Всі права дитини дотримано.

- Надано статус дитині з числа ВПО, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

По питаннях передачі матеріальних цінностей (зокрема оргтехніки) та нежитлових будівель «Центру культури та дозвілля», «Дитячої школи мистецтв» з балансу відділу освіти на баланс відділу культури міської ради доповідала начальник відділу освіти, молоді та спорту Вікторія Літвінова.

Розглянуто питання передачі бв будівельних матеріалів (зокрема б/в шиферу), стелажів після ремонту гуртожитку Бобринецького ліцею на баланс установ міської ради, а також передачі засобів для очищення води з Бобринецького ліцею для військовослужбовців ЗСУ на Херсонщині (засоби очищення питної води залишилися у закладі на час початку канікул).

Відмовлено жителю Бобринецької громади у постановці на квартирний облік, оскільки площа житлової будівлі, де він мешкає на даний час, відповідає нормам.

Надано чотири дозволи на видалення дерев: громадяни попереджені про

особисту відповідальність та відновлення за власні кошти у випадку пошкодження інженерних комунікацій, що проходять біля будинків. Також після видалення дерев заявники мають висадити на їх місці низькорослі зелені насадження.

По соціальних питаннях доповідала начальник відділу соцзахисту та охорони здоров’я населення міськради Ірина Харчевна.

- Розглянуто питання про встановлення піклувальника (син за батьком, який потребує стороннього догляду).

- Затверджено подання органу опіки та піклування про доцільність призначення опікунів (у двох випадках - у разі встановлення судом недієздатності людей, яким необхідна опіка).

Членами виконкому надано погодження на проведення у період дії воєнного стану на території громади масового заходу – вистави «Конотопська відьма» - за умови дотримання правопорядку та протипожежної безпеки.

Виконком схвалив рішення про надання одноразової матеріальної допомоги через онкозахворювання двом жителям Бобринецької громади – по 5 тисяч гривень кожному.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь